Online sikkerhedsregler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opdater dit system

Periodisk informerer systemet om, at opdateringer er tilgængelige og skal installeres. Disse advarsler bør ikke gå uden opsyn, da de kunne relateres til en nyopdaget sårbarhed i systemets software, der kræver en patch. En måde at sikre, at systemet opdateres konstant, er at aktivere automatisk opdatering. Du kan tænde automatiske systemopdateringer i sikkerhedsafsnittet på computerens kontrolpanel. Da opdatering nogle gange kræver, at systemet genstarter, skal du indstille det til en tid, når du ikke arbejder på din computer. Husk at computeren skal køre for at kunne opdatere. De fleste mennesker vælger en tidlig morgen som f.eks. 3:00 eller 4:00 for opdatering til at finde sted.

Installer en antivirusprogram

En computervirus kompromitterer ikke kun dataene i forbindelse med dit arbejde og personlige liv, der er gemt på din harddisk, men kan potentielt stjæle dine vigtige personlige oplysninger som din bankkonto, social sikring og kreditkortnumre. Ligesom systemfiler skal antivirussoftware også opdateres med jævne mellemrum, eller det vil efterhånden blive ineffektivt ved at modvirke invasionen. Under installationen af ​​de fleste antivirusprogrammer som Symantec bliver brugerne bedt om at opdatere live opdateringen. Du kan enten vælge at gøre det ved installationen eller efter at programmet er installeret.

En stærk adgangskode

En svag adgangskode kan let afkrydses af et program til adgangskodeåbning, f.eks. Data Doctor, især hvis det er sammensat af oplysninger som fødselsdato eller et for- eller efternavn. Et stærkt kodeord skal være mindst otte tegn langt og indeholder både tal og symboler med en blanding af store og små bogstaver. En måde at huske en vanskelig adgangskode på er at basere den på en sætning eller en sætning. F.eks. 'Jeg gik til butikken den anden dag' kunne omdannes til et kodeord ved at bruge det første bogstav i hvert ord, f.eks. Iwttstod eller IW2tsTod (bogstavet 'til' erstattes med nummer 2). Hvis du har flere beskyttede konti, anbefales det heller ikke at bruge samme adgangskode til dem alle. I sådanne tilfælde ville hackeren kun skulle finde en adgangskode til at krænke alle dine beskyttede websteder. Du kan ændre minimale oplysninger i hver adgangskode, så de ikke glemmes. For eksempel kan IW2tsTod ændres til 'HW2tsTow' ved at ændre den oprindelige sætning til 'Han gik til butikken den anden uge.' Da folk er mere afhængige af internettet til at udføre deres hverdagers funktioner, bliver deres faglige og personlige informationer stadig mere sårbare. For at beskytte kritisk information fra invasion er det uundværligt at gennemføre og følge effektive sikkerhedsforanstaltninger. Sådanne foranstaltninger omfatter udførelse af regelmæssige systemopdateringer, installation af antivirussoftware og oprettelse af sikre adgangskoder.