Sådan beregnes netværkets gennemløb

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konverter TCP-vinduets størrelse fra bit til bit: 64 KB er standard TCP-vinduestørrelse for computere, der kører Windows-operativsystemet. For at konvertere vinduets størrelse til bits multipliceres antallet af byte med otte. 64 KB x 8 = 524.288 bits.

2.

Opdel TCP-vinduets størrelse i bit ved netværksvejen. I dette eksempel skal du bruge en latens på 60 millisekunder. 524.288 bits / .060 sekunder = 8.738.133 bits per sekund.

3.

Konverter resultatet fra trin 2 til megabit per sekund ved at dividere resultatet med 1.000.000. I dette eksempel er maksimal gennemgang 8,738 Mbps maksimal netværks gennemstrømning, med hovedbegrænsningen på netværks gennemstrømning er netværksforbindelsens høje forsinkelse.

Netværkets gennemløb refererer til den gennemsnitlige datahastighed for vellykkede data eller meddelelseslevering over et specifikt kommunikationslink. Netværkets gennemløb måles i bit per sekund (bps). En almindelig misforståelse ved måling af netværkets gennemløb er at måle den tid, det tager at uploade eller downloade en stor fil, er den maksimale gennemgang af et netværk. Denne metode tager ikke højde for kommunikationsoverhead, som f.eks. Netværksmodtagerens vinduestørrelse, maskinbegrænsninger eller netværkslatens. Maksimal netværks gennemgang svarer til TCP-vinduets størrelse divideret med returtidspunktet for kommunikationsdatapakker.