Sådan konfigurerer du SuperScope

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn DHCP-serverkonsollen. Klik på Windows 'Start' knappen, vælg 'Programmer' og vælg 'Administratorprogrammer.' Vælg 'DHCP' i menuen.

2.

Højreklik på DHCP-serverens navn. Vælg 'New Superscope' i menuen.

3.

Klik på 'Nyt anvendelsesområde.' Dette åbner guiden til ny rækkevidde.

4.

Indstil det nye anvendelsesområde. Indtast et nyt navn for omfanget, og vælg et nyt IP-område. Hvis din rækkevidde er 192.168.0.1, kan en superscope være 192.0.0.1 til 192.0.0. 254. Klik på 'OK'.

5.

Opret et navn til den nye Superscope. Guiden indeholder en tekstboks til indtastning af navnet.

6.

Vælg nylig oprettet Superscope. Den vises i listefeltet på guiden skærmbilledet. Vælg navn og klik på 'OK'. Nu kan du nemt få adgang til den nye Superscope til fremtidig vedligeholdelse.

p> Genstart computeren Når du har oprettet Superscope, behøver du ikke gøre noget mere. IP-adresser vil blive tildelt nye netværkscomputere uden at kræve yderligere konfiguration.

Når små lokale netværk løber tør for IP-adresser til brugercomputere, kan de henvende sig til Superscope. Denne Microsoft Windows-funktion gør det muligt for administratorer at udvide netværket uden at omkonfigurere DHCP-serveren. En DHCP-server distribuerer IP-adresser på tværs af et netværk; uden yderligere adresser kan nye computere ikke fungere på netværket.