Sådan laver du gratis opkald ved hjælp af internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af Google Chat til at foretage gratis telefonopkald via internettet

1.

Brug af din computer og internetforbindelse til at foretage telefonopkald udnytter teknologi kaldet Voice Over Internet Protocol VOIP). De fleste udbydere opkræver nu et gebyr for opkald til land linjer og mobiltelefoner, men computer-til-computer opkald er normalt gratis, selvom begge brugere normalt skal være på samme program. Hvis du vil ringe til nogen ved hjælp af VOIP, skal du sørge for, at din computer har en mikrofon tilsluttet.

2.

Der er snesevis af virksomheder, der nu leverer VoIP-kapacitet, men to af Nemeste og mest populære at bruge er Skype og Google. Hvis du allerede er Gmail-bruger, er Googles Chat-tjeneste særlig nem at bruge. Hvis ikke, skal du tilmelde dig en e-mail-konto via Google for at kunne bruge deres tjeneste. E-mail-konti er gratis og tager kun et par minutter at opsætte. Når du har konfigureret din Gmail-konto, er du klar til at gå.

3.

Log ind i Gmail. Når du begynder at sende e-mails, gemmer Gmail dine kontakter, så du behøver ikke at indtaste e-mailadresser hver gang. Hvis du er ny til Gmail, skal du gå ind på fanen 'Indstillinger' øverst til højre i dit vindue og derefter klikke på fanen 'Konti og import'. Den første valgmulighed er 'Import mail and Contacts', som du kan Klik for at importere mail og kontaktadresser fra en anden e-mail-konto. Gmail vil også bruge din kontaktliste for at fortælle dig, hvem der er online for at chatte. Kun andre Gmail-brugere kan chatte med dig via Google Talk, men du kan bruge din Gmail-adresse til andre chat-tjenester. Som f.eks. iChat på Mac eller Adium. For at kunne chatte, skal du først downloade Google Talk.

4.

Gå til http: // www.google.com/talk/ Vælg 'Video Chat Right From Gmail' og derefter 'Installer Voice and Video Chat.' Sørg for, at computerens operativsystem opfylder de angivne krav. Et vindue skal dukke op, der lyder: 'Du har valgt at åbne GoogleVoiceandVideoSetup.dmg. 'Klik på' OK 'for at gemme denne fil til skrivebordet eller åbne den. Dobbeltklik på filen GoogleVoiceAndVideo.mpkg, som skal Jeg begynder installationsprocessen. Når installationsvinduet åbnes, skal du klikke på 'Fortsæt'. Vælg din harddisk som destination og klik på 'Fortsæt' igen. Klik på 'Install', og processen skal begynde. Du skal lukke ud af alle aktive webbrowsessider. Det kan også bede dig om et kodeord for at installere softwaren på din computer, afhængigt af dine indstillinger.

5. Når du ser vinduet, der siger, 'Installer succesfuldt 'og en grøn markering, kan du klikke på' Luk '. Du kan også lukke ud af den fil, der havde installationsfilen i den. Åbn en webbrowser side og hent op Gmail. Log ind. På venstre side kan du se en liste over muligheder, der begynder med 'Komponér e-mail'. Nederst i denne liste ser du 'Chat' og under det, dit Gmail-brugernavn. Når du har fået alle dine kontakter importeret til Gmail, kan du se brugernavne, der er angivet under din, med et grønt ikon ved siden af ​​dem, når disse brugere er online. Dobbeltklik på deres navn for at starte en chat. Hvis kontakten kun har en grøn cirkel, de er kun tilgængelige for tekstchat. Hvis brugeren har et grønt telefonikon, kan du tale chat. Og hvis kontakten har et grønt kameraikon, kan du videochat. Når du åbner chatvinduet, vil du se kontaktens navn angivet øverst og en boks med en grå oversigt, som du kan begynde at skrive ind til tekstchat. For at starte et telefonopkald til personen, skal du klikke på linket 'Video og mere' nederst i feltet og vælge 'Start voice chat'. Du bør høre en ringetid, indtil din kontakt svarer på opkaldet i den anden ende. Når du hører dit vensvar svar, skal du bare begynde at tale som du ville i et telefonopkald.

Brug af Skype til at foretage gratis telefonopkald via internettet

1.

Skype ligner Google Chat i funktion. Gå først til http://skype.com/ og klik på 'Download'. Åbn filen og løbe gennem installationsprocessen. På en Mac trækker du blot Skype-logoet til programmappen, og det kopierer til dit drev. Dobbeltklik på Skype-ikonet på en pc, og følg installationsprocessen. Når du har afsluttet installationsprocessen, skal du åbne programmet.

2.

Når Skype åbnes, ser du et vindue, der ligner chatprogrammer som iChat eller AOL, og angiver dit navn på toppen. Du kan gå ind i topmenuen og importere dine kontakter eller tilføje kontakter en efter en. For at ringe til en anden Skype-bruger skal du bruge deres loginnavn eller den e-mail-adresse, de brugte til at oprette deres konto. oplysninger for at tilføje den person, du vil ringe som en kontakt. Hvis kontaktens navn vises i din liste med en grøn check ud for det, kan du ringe eller chatte med dem. Klik på brugerens navn på listen en gang, og de forskellige chat muligheder vises i et lille vindue. Du kan begynde at skrive i den hvide boks til en tekstchat eller klikke på telefonikonet for at starte opkald. Du skal høre en ringetone og så din kontaktens stemme når de svarer. Begynd at tale som om du ville på nogen samtale.

3.

Nu hvor du ved, hvordan du bruger Google Talk og Skype, kan du nok finde ud af de fleste andre programmer, der er tilgængelig, da de fleste er struktureret på lignende måder. Tal med dine venner og kolleger for at finde ud af, hvilken applikation de fleste bruger. Du kan også prøve forskellige udbydere for at se, hvilke der fungerer bedst med dit system.

At foretage gratis telefonopkald via internettet er en simpel proces, hvis du har den rigtige hardware og software. Dette er en god måde at komme i kontakt med venner og familie på fjerntliggende steder uden at skulle betale de høje omkostninger ved fjernafgifter på traditionelle jordlinier eller internationale telefongebyrer på mobiltelefoner. Med henblik på denne vejledning vil vi gennemgå processen med at downloade og bruge Skype og Google Chat som to populære eksempler på VOIP-software.