Sådan opretter du en Linksys WRT54G Wireless G Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk alle enheder, du ønsker at indarbejde i dit netværk, herunder computere og kabel- eller DSL-modemer.

2.

Slut en enden af ​​et Ethernet-kabel til en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​routeren. Slut den resterende ende til Ethernet-porten på din computer. Tilslut et andet Ethernet-kabel til porten på routeren mærket 'Internet'. Tilslut den anden ende af kablet til dit højhastighedsmodem.

3.

Tænd for dit højhastighedsmodem. Tilslut routerens strømforsyning til en ledig stikkontakt, og tilslut strømforsyningen til den rigtige port på bagsiden af ​​din router. Undersøg LCD-lysene på forsiden af ​​din router. Vent til LCD-lyset mærket 'Diag' til stop med at vise et lyst rødt lys, og tænd derefter din computer.

4.

Åbn kontrolpanelet til netværksstyring til dit operativsystem (i Windows skal du åbne menuen 'Start' , vælg 'Kontrolpanel' og dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser', i OS X skal du åbne menuen 'Apple', vælge 'Systemvalg' og klikke på ikonet 'Network').

< p> 5.

Konfigurer dine netværksindstillinger. I Windows skal du dobbeltklikke på ikonet 'Local Area Connection', klikke på knappen 'Egenskaber', klikke på indstillingen mærket 'Internet Protocol TCP / IP), 'vælg indstillingen mærket' Hent en IP-adresse automatisk 'og klik' OK 'to gange. I OS X skal du vælge' Brug DHCP 'i rullemenuen, der er mærket' Konfigurer IPv4. 'Gentag t hans procedure med andre computere, du ønsker at oprette forbindelse til routeren.

6.

Åbn din webbrowser og indtast '192.168.1.1' i adressefeltet. Når du bliver bedt om det, skal du afslutte feltet 'Brugernavn' og indtaste 'admin' i feltet 'Password'. Find menuen Trådløs tilstand og vælg den rigtige indstilling baseret på de typer enheder, du vil oprette forbindelse til dit netværk (hvis du er usikker, vælg 'Blandet'). Vælg et unikt SSID-navn og indtast det i det relevante felt; Klik på 'Anvend'.

7.

Klik på knappen mærket 'Aktivér' ved siden af ​​indstillingen mærket 'WEP.' Klik på knappen 'Rediger WEP-indstillinger' og indtast dine ønskede sikkerhedsoplysninger. Noter disse indstillinger; Klik derefter på 'Anvend'.

8.

Genstart computeren / computere. For de computere, du ønsker at oprette forbindelse til trådløst, skal du åbne deres netværkskonfigurationsskærme og indtaste sikkerhedsoplysningerne i de relevante felter. Setup er nu færdig.

Tips og advarsler

  • For at sikre optimal signalstyrke skal du placere din router på et sted, der er centralt for alle tilsluttede computere, med så få vægge og andre forhindringer i synsfeltet som muligt. Hvis din internetudbyder kræver autentificering, f.eks. En DSL-tjeneste, skal du indtaste dit internetudbyder-brugernavn og adgangskode i routerkonfigurationen for at tillade internetforbindelsen.
  • Linksys WRT54G er en trådløs router, der er designet til brug i et hjemmekontor eller netværk med små virksomheder. WRT54G giver dig mulighed for at dele en højhastigheds internetforbindelse via Ethernet med op til fire computere; Du kan også tilslutte 802.11g- og 802.11b-aktiverede enheder til routeren via en trådløs forbindelse. Enheden er i stand til trådløse overførselshastigheder på op til 54 Mbps (802.11g) og har WEP-kryptering, en indbygget firewall, to aftagelige antenner og Linksys 'SpeedBooster-teknologi, der er designet til at forbedre det trådløse netværks ydeevne op til 35 procent.