Hvad er den gyldne regel af netiketten?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tone

Dit humør afspejles ofte i din skrivning, og når du er i dårlig humør, kan e-mails komme på tværs af så stødende. Den bedste forebyggende foranstaltning er at læse e-mailen, inden du sender den, og sørg for, at tonen ikke er ubehagelig.

Caps

Det kan være, at du bruger alle caps til at tegne din læsers opmærksomhed. er ofte fortolket som råben eller skoldning, som kan forstyrre harmonisk kommunikation.

Den første person

Når vi taler, er det ret almindeligt at gøre det i den første person, men det kan ses som meget uhøfligt og egoistisk i medier af online kommunikation som chat eller e-mails. Det er bedre at bruge inkluderende pronomen som 'vi' eller 'dig' for at gøre tonen lidt mere hyggelig.

Flaming

Flaming er, når du går væk på en tirade via webkommunikation uden hensyn til læsere. Dette er en fælles aktivitet i fora, hvor folk har en tendens til at udtrykke deres følelser uden hensyn til forsigtighed.

Spamming

Spamming er handlingen om at sende uønskede e-mails, chat meddelelser eller forumindlæg, der fremmer et produkt eller en webside. Disse uønskede meddelelser har tendens til at fylde e mail-konti og er årsagen til stor irritation på nettet. Den gyldne regel siger, at du skal gøre med andre, som du ville have dem gøre med dig. Med hensyn til netiquette betyder det, at du ikke bør bruge uhensigtsmæssig webadfærd, som du ikke ville sætte pris på fra andre. Dårlig netikette kan omfatte, men er ikke begrænset til, irritationer som en vred tone, udnyttelse af hætter, tung brug af det singulære første person pronomen, flammende og spamming.