Hvad er et indbygget trådløst LAN-kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs LAN-beskrivelse

Et trådløst lokalnetværk (LAN) er et standard Ethernet-netværk, der bruger radiofrekvensradio-transceivere i stedet for ledninger til at forbinde computere og andre enheder til Ethernet-netværket. Hver enhed bruger et trådløst LAN-kort til at sende og modtage data fra den anden, analog med den måde, hvorpå en ledning tillader samme kommunikationstype.

Interface

Mange bærbare computere bruger en mini-PCI-grænseflade til tilslutning af trådløst LAN-kort i den bærbare computer. Andre muligheder er PCMCIA og USB, men disse grænseflader er ikke den type, som indbyggede trådløse LAN-kort bruger. Nogle systemer har det trådløse kortkredsløb indbygget i bundkortet, men det modulære design af mini-PCI er favoriseret.

Trådløse protokoller

Trådløse LAN-kort kan bruge nogen af ​​de IEEE 802.11-standarder, som controller chip understøtter. De mest almindelige er standarderne: b, g, a, n. Maksimal gennemløbshastighed stiger med tiden, og de gamle 11 Mbps 'b' -kort er en brøkdel af 200-plus Mbps 'n' -standarden. Protokoller varierer også inden for rækkevidde og modtager følsomhed.

Popularitet for indbyggede trådløse LAN-kort

Eksplosionen af ​​popularitet i trådløst netværk har ført til den næsten allestedsnærværende implementering af trådløse LAN-kort i alle bærbare computere og andre bærbare computere computerlignende enhed. Enhver købt laptop forventes at have trådløs funktion som standardfunktion, mens for få år siden var det en dyr tilføjelse.

Fordele

Trådløse LAN-kort gør det muligt for folk at beregne med LAN og ofte internetadgang uden begrænsninger af ledninger. Fordelen ved mobilitet i databehandling kan ikke undervurderes i de scenarier, hvor øjeblikkelig lokal computing samt netværksdataadgang er obligatorisk. Også omkostningerne ved implementering kan under visse omstændigheder være væsentligt lavere end en kabelforbundet forbindelse. Mange 'smarte enheder' og computere er udstyret med et indbygget trådløst LAN-kort, der gør det muligt for disse enheder at oprette forbindelse til trådløse Ethernet-netværk. Enheden, der specifikt tillader trådløst netværkstilslutning af enheder til trådløse adgangspunkter og ad hoc-netværk, er lavet i mange størrelser og formfaktorer, som alle kan betragtes som indbyggede trådløse LAN-kort. Det mest almindelige apparat til at indeholde en sådan enhed og kalde den ved dette navn er en bærbar computer.