Hvad er et trojansk hesteangreb?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trojansk hesthistorie

Studerende i historien vil have en vis forståelse for mekanikerne bag et trojansk hesteangreb. Den trojanske hest var en stor, udhulet træskulptur, der blev givet som en gave til grækernes by Troy. Indvendigt var medlemmerne af den græske hær skjult, og da hesten blev bragt ind i byens porte, anlagde de et angreb for at besejre deres fjender og fange byen. I computervilkårene henviser en trojansk hest til et ondsindet program, der vises forklædt som noget harmløst, som f.eks. En musik- eller videofil.

Trojansk hesteangreb

Et trojansk hesteangreb kan udformes til at opnå et antal mål , men typisk er hensigten enten økonomisk gevinst eller spredning af kaos. Hvis du f.eks. Bringer den inficerede fil på din harddisk, kan det trojanske hesteprogram finde og sende dine bankoplysninger til bygherren. Eller det kan bare falde ned på din computer med overflødige filer, sænke systemet til en stopper og til sidst forårsage et nedbrud. Den eneste grænse for, hvad et trojansk hestangreb kan opnå, er afhængigt af grænserne for udviklerens fantasi og talent.

Vagt mod angreb

Konstant årvågenhed er navnet på spillet her. For at forhindre en trojansk hest angreb fra at lykkes, skal du aldrig downloade noget indhold, medmindre du fuldt ud stoler på både kilde til filen og selve filen. En trojansk hest kan forklæbes som enhver form for fil, men det skal udføres for at forårsage skade på din computer. End, den endelige udvidelse af en trojansk fil vil være noget som .exe, .vbs, .com eller .bat. Kontroller altid filtypen, før du åbner en fil, og aldrig åbne filer eller klik på tilfældige links blindt.

Fjernelse en trojansk hest

Den eneste måde at garantere 100 procent på, at din computer ikke længere er inficeret, er at udføre et fuldt format på harddisken og en ren systeminstallation. Dette er en trættende proces, men det kan bare være præcis hvad er forpligtet til at (1) fjerne trojanen og (2) overbevise dig om at b e mere forsigtig i fremtiden Andre mulige løsninger omfatter anti-virus og anti-trojan software, men husk at trojanske hesteangreb udvikler sig hurtigere end softwaren for at fjerne dem, så ingen programmer er fejlsikre.

Overvejelser

Udviklere der skriver trojanske heste programmer gør deres liv ud af andre 'uanstændighed og uvidenhed. Ligesom en krølle i en dårlig del af byen byder på dem, der går vild i hans nabolag, så vil også trojanske hesteangreb komme, når du klikker fra websted til sted helt uvidende om hvor du er på vej, og hvilke handlinger du har taget. Hvis du tager tid til at scanne filer og kun downloade fra pålidelige websteder, kan det være besværligt, men det slår alternativet til at have en inficeret maskine. For nybegynder pc-brugeren (eller endda en erfaren!) Synes det at være næsten umuligt at opdage og undgå alle mulige angreb på din computer. Så længe din maskine er tilsluttet internettet, er der altid mulighed for at indgå en online-trussel, uanset om det er en orm, en virus eller en trojansk hest. Læs videre og lær om trojanske hesteangreb, bevogt dem og hvad de skal gøre, hvis din computer er inficeret.