Hvad er farerne ved at åbne e-mail vedhæftede filer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sikker vedhæftningstyper

E-mail-vedhæftede filer vil være af en eller anden 'filtype', som f.eks. JPG eller DOC eller TXT. Der er dusinvis af filtyper, og desværre kan en virus maskerer som stort set enhver filtype. Den eneste sikre filvedhæftning er en, der er blevet scannet med en nuværende virusscanner.

Usikre vedhæftningstyper

Usikre vedhæftningstyper er: Enhver vedhæftning fra en person, du ikke kender; enhver tilknytning fra 'dig selv', som du sendte ikke; En hvilken som helst EXE-, COM- eller PIF-filtype kan være en virus. Men de er ikke begrænset til disse filtyper! Igen kan en nuværende virusbeskyttelsesløsning være tillid til en ren sundhedserklæring på en vedhæftet fil.

E-mail-vedhæftninger og gratis webmail

Mange internetudbydere og internetkataloger tilbyder gratis webmail-konti. Disse konti omfatter typisk virusscanning af alle indgående e-mailvedhæftninger. For at være sikker skal du kontakte leverandørens supportpersonale.

E-mail-vedhæftninger og dit domænes e-mail

Hvis du har dit eget domæne (f.eks. Www.johndoe.com), skal du bruge en webhost til gøre din hjemmeside og webmail tilgængelig på internettet. Check med dette firma for at kontrollere niveauet af virusbeskyttelse, de giver til webmail-brugere.

Mulige farer

E-mail-vedhæftede filer kan indeholde virus, og disse vira kan potentielt tage total kontrol over et computersystem usynligt og gøre alt det en administrator af den inficerede computer kunne gøre det. Farerne varierer fra mild, sådan computerens langsommelighed til farligere, såsom spionering, nøglelogging og identitetstyveri.

Beskyttelse

Hold altid et velrenommeret virusbeskyttelsesprogram på din computer, og hold det altid opdateret . Hvis du bruger e-mail og ikke kan afstå fra at bruge vedhæftede filer helt, er dette din eneste sikrere løsning. Faren for at åbne e-mail vedhæftede filer kan ikke nægtes eller diskuteres. Millioner computervirusinfektioner forekommer hvert år via e-mailudbredelse, hvor mange af disse infektioner startes via e-mail vedhæftede filer.