Hvad er formålet med en computerrouter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Effektivitet

Hvis pakkerne blev sendt via internettet uden hjælp fra en router, ville internettet se ud som en stor by uden trafiklys. Routere har mulighed for at forudsige, hvilke ruter der ville være hurtigste til at nå frem til en bestemt destination.

Sikkerhed

Routere er programmeret til at kontrollere gyldigheden af ​​indkommende datapakker. De har evnen til at se inde i pakken og acceptere eller afvise den, inden den sendes via et lokalnetværk (LAN).

Oversæt protokoller

Netværk kommer i forskellige typer og nogle gange to netværk, der bruger forskellige protokoller kan have problemer med at kommunikere. Routere kan hjælpe ved at oversætte protokoller og muliggøre bedre kommunikation.

Trådløs

En router er nødvendig for en enkelt computer eller et netværk for at få trådløs adgang. Trådløse routere som Linksys fra Cisco-systemer er almindelige til hjemmebrug.

Dynamiske eller statiske

Routere anvender dynamiske protokoller, der har mulighed for at lede pakker uden indgreb fra et menneske. Men routere kan også programmeres statisk, især når prioritetsniveauer skal etableres. Formålet med en router er at sende og modtage pakker via internettet. Routere er programmeret til at få information fra punkt A til punkt B på den mest effektive og hensigtsmæssige måde.