Hvad er opkaldsforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvorfor kaldes det 'Opkaldsforbindelse'?

Opkaldsforbindelser er en forbindelse mellem to enheder ved hjælp af standard telefontjeneste. Når denne forbindelse er startet, gøres den af ​​en enhed, der opfanger en almindelig telefonlinje. Den henter linjen og lytter til en taletone. Når den hører en ringetone, ringer den til et standardtelefonnummer på modtagerenheden, som også er forbundet til en almindelig telefonlinje. Så kaldes det opkaldsforbindelse, fordi enhederne bogstaveligt talt kalder hinanden op for at forbinde.

Anvendelse af en opkaldsforbindelse

Opkaldsforbindelser findes næsten ethvert sted, som telefonlinjer og computere sameksisterer. Det bruges også af kreditkortbehandlingsudstyr, elektroniske opslagstavler, e-mail-maskiner, serielle netværk og meget mere.

Hurtighed til opkaldsforbindelser

Tilstanden for telefonlinjen har meget at gøre med den maksimale hastighed af opkaldsforbindelsen. Under optimale forhold kan en 56 kbps gennemstrømning opretholdes. Reelle verdenshastigheder varierer typisk mellem 18kbps og 48kbps.

Dial up Connection-udbydere

Den service, der er nødvendig for at oprette forbindelse til internettet, er tilgængelig fra mange kilder. Gratis tjenester kan nogle gange findes sammen med betalingstjenester som AOL, MSN, Earthlink og andre internetudbyderfirmaer.

Sammenligning af hastigheder

Opkaldsforbindelser kan forbinde med en hastighed på op til 56kbps, mens DSL eller kabel Internet Service kan i dag nå hastigheder på 20.000 kbps. I computernetværk og internetbetingelser er en opkaldsforbindelse en metode til at forbinde en computer med en anden enhed. Ved hjælp af standard telefonlinjetjeneste findes denne type forbindelse almindeligvis som en måde, hvorpå en personlig computer kan oprette forbindelse til internettet på steder, hvor der ikke er adgang til højhastighedsadgang til internettet, men telefontjenesten er. Denne type forbindelse kaldes opkald, fordi den initierende enhed, som regel en internetbrugers personlige computer, bogstaveligt vil afhente telefonlinjens signal og opkalde telefonnummeret på en modtagerenhed, normalt et internetforbundet modem.