Hvem opfandt Skype?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Skypeens skabere mødte hinanden først hos Tele2, en svensk teleselskab, hvor de begge var ansat. I 1999 satte de deres fratræden og besluttede at danne et udviklingshold.

Kazaa

Inden Skype blev udgivet i 2003, havde både Zennstrom og Friis allerede i 2001 opnået et navn for at skabe en populær fildeling software kaldet Kazaa, som er en af ​​verdens mest downloadede programmer.

Estonere

Mens Zennstrom og Friis var ansat hos Tele2 kunne de etablere et samarbejde med programmerere fra Estland, som leverede outsourcing til telekommunikation. De fremmede iværksættere udnyttede dette forhold ved senere at tiltrække estonerne til at udvikle Skype.

Motivation

Skype skaberne udviklede programmet til at tilbyde en måde at foretage lokale og internationale telefonopkald i IM-miljøet. Med udnyttelse af de offentligt tilgængelige ressourcer på internettet kan Skype med held levere denne service.

Fremtidige planer

Zenntrom og Friis planlægger at fortsætte udviklingen af ​​Skype til en formidabel konkurrent for t han store teleselskaber. De mener, at voice over IP-telefoni i sidste ende vil erstatte den traditionelle telefon. Skype, det instant messaging program, der giver mulighed for voice over IP, og hvis navn på svensk fælles folkeslag betyder 'seksuelt overført sygdom' blev oprettet i 2003 af Niklaz Zennstrom fra Sverige og Janus Friis fra Danmark.