Hvordan virker spam filtre?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Spam

Et spamfilter er en algoritme, der er programmeret til en e-mail-konto, der bruges til at detektere og slette 'spam' e-mails, også kendt som 'junk' eller uønskede e-mails. Spam email er pr. Definition modtaget af brugeren uopfordret, hvilket betyder, at han ikke har bedt om at modtage den. Spam er ofte vulgært, og kan mange gange føre til, at brugerens computer bliver inficeret med virus, spyware eller anden malware.

Nøgleord

Spamfiltre virker primært ved at scanne indholdet af indkommende e-mail til visse populære søgeord i forbindelse med kendt spam. Et eksempel på dette ville scanne en e-mail for ord, der er forbundet med en form for hvidvaskning af penge, eller for ord relateret til et forsøg på at sælge et produkt eller en anden form for anden tjeneste. Dette er ikke 100 procent idiotsikkert , da det er muligt for spam at gå gennem filteret, og det er også muligt for lovlige e-mails at blive markeret som spam og målrettet til sletning.

HTML

Så mange web-baserede og programbaserede e-mail-klienter har indbygget webfunktionalitet på en måde kan et spamfilter forhindre spam i at deaktivere alle billeder og HTML-kodning. Spam kan muligvis indeholde ondsindet kode, der kan skade din computer gemt inde i et billede eller HTML. Så hvis et søgeordsfilter tager ikke et stykke s pam, i det mindste brugerens computer vil stadig være beskyttet.