Om Børn u0026 Computerteknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adgang

For at kunne bruge computerteknologi skal børn have adgang til denne teknologi. Da computere er blevet billigere og lettere at købe, har flere boliger adgang til computeren end nogensinde før. For eksempel mellem 1996 og 2000 steg antallet af boliger med en computer 22 procent, mens antallet af boliger, der var forbundet med internettet, steg 37 procent. Dette betyder, at børn er mere tilbøjelige til at bruge computere og internettet end tidligere.

Akademikere

Teknologi kan tjene uddannelsesmæssige formål; Derudover ser undervisere og forældre teknologisk læsefærdighed som nødvendigt for konkurrenceevnen i karriereverdenen. Derfor prioriterer skolerne inkorporering af computerteknologi i deres læseplaner. Tidligere kongresdokumenter med det formål at sikre, at skolerne havde computere og adgang til internettet. Men bekymring om en 'digital divide' fortsætter, fordi antallet af børn med computeradgang stiger betydeligt med øget årlig indkomst. Forskellige skoler modtager ikke altid den samme mængde offentlige midler til computerteknologi. Større og mere succesrige skoler modtager ofte penge, mens mindre mindre vellykkede skoler ikke får nogen fordele.

Bekymringer

Som brugen af ​​computerteknologi øges , børn bruger mere tid foran computerskærme, hvilket har medført bekymringer for, at børn har mangel på fysisk aktivitet og social interaktion. Derudover udtrykker nogle lærere, eksperter og forældre bekymring over, at stigende brug af computerteknologi øger børns eksponering for vold, enten gennem videospil, streamede musik og videoer eller andet materiale på hjemmesider. Sikkerhed online er en anden stor bekymring.

Fordele

På trods af bekymringerne omkring børn og computerteknologi kan computerteknologi gavne børn. En overflod af pædagogiske spil og softwareprodukter kan bruges til undervisning af specifikke eller generelle pædagogiske koncepter. Derudover kan computere hjælpe akademiske resultater ved at give børn adgang til flere oplysninger hurtigere, hvilket gør hjemmearbejde lettere at fuldføre.

Verdens eksponering / information

Computerteknologi er også til gavn for børn, fordi internettet tillader dem at få hidtil usete mængder oplysninger om den verden, de bor i. De kan finde ud af om steder tusindvis af kilometer væk, for eksempel uden bekostning af at rejse der. Unge kan også bruge internettet til at forberede sig på job og karriere. Teknologien fortsætter med at udvikle sig med tiden, hvor nye produkter udvikles og sælges stort set hver dag. Selv om voksne bruger meget af denne teknologi, gør børn og teenagere også brug for det. Især omdanner computerteknologien den måde, børn bruger deres fritid på, og hvordan de lærer. Denne stigning i computerbrug af børn er ikke uden bekymringer eller fordele.