Sådan ændres et administratorkontoadgangskode på flere computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Start på værktøjslinjen, hvis du har en Windows-computer. Hvis du har en Mac, skal du klikke på Apple-menuen og derefter vælge Systemindstillinger og Konti og springe til trin 4. Sørg for, at du er logget ind under administratorkontoen, ellers kan du ikke ændre adgangskoder.

< p> 2.

Klik på Kontrolpanel til din pc.

3.

Vælg Brugere og adgangskoder på kontrolpanelet. Dette vil medbringe din konto og alle andre brugeres konti.

4.

Klik på Skift adgangskode på din pc, og indtast en ny. Mac-brugere vælger den bruger eller bruger, hvis adgangskoder de ønsker at ændre og indtaste den nye.

5.

Klik på OK. Dette er nu den nye administratoradgangskode. Hvis din computer er på et klient / server netværk, er processen med ændring af kodeordet afsluttet, da den vil træde i kraft på tværs af alle computere ved hjælp af denne administratorkonto. Hvis du er på et peer-to-peer-netværk, eller computerne ikke er tilsluttet, skal du gå på hver computer for at gentage processen.

Tips og advarsler

  • Sørg for at vælge adgangskoder, der ville være vanskelige for en anden person at gætte. Kombination af tal og bogstaver i dit kodeord anbefales.
  • Da computere bliver mere integreret i dit liv, bliver privatlivets fred en større bekymring. Alle computer operativsystemer kommer nu med profil og adgangskode muligheder gør det muligt at tilpasse, samt sikkerhed. Meget penge er brugt på at forsøge at forhindre outsidere i at komme ind i din pc via vira og spyware, men hvad med trusler i dit eget hjem eller kontor? I betragtning af risikoen for at nogen får adgang til din computer og værdifulde filer, er det klogt at ændre dine adgangskoder ofte.