Sådan finder du en IP i Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn terminalen. Klik på 'Programmer', derefter 'Tilbehør' og derefter 'Terminal'.

2.

Kør ifconfig. Skriv 'ifconfig' i det vindue, du lige har åbnet. En masse information vil blive spyttet ud; I den venstre del af udgangen er navnene på dine netværkskort. Hvis computeren er forbundet til et kablet netværk, er oplysningerne under 'eth0' det, der er relevant. Hvis computeren er tilsluttet en trådløs router, er 'wlan0'. Under disse kategorier er der en underkategori kaldet 'inetaddress', som er det relevante nummer. Dette er ip-adressen i det umiddelbare netværk.

3.

Find computerens eksterne adresse. Hvis netværk over internettet er, er adressen ovenfor muligvis ikke nok. fordi computeren kun kender sin IP-adresse i forbindelse med det øjeblikkelige netværk. For at finde computerens eksterne IP-adresse, besøg whatsmyipaddress.com. Dette websted viser en computers eksterne IP-adresse, som det er nødvendigt for at oprette forbindelse via internettet.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af routerindstillingerne IP-adressen kan ændres ved genstart. Ændring af dette er muligt ved at konfigurere routeren.
  • Pas på at afgive din IP-adresse.
  • Når det kommer til netværk, er det vigtigt at kende din IP-adresse. Hvis du er ny til Linux, er du måske ikke klar over, hvor nemt det er at finde din.