Sådan fjerner du alle netværksdrev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' menuen, og klik derefter på 'Denne computer.'

2.

Brug rullepanelet til venstre side af vinduet for at navigere gennem de forskellige drev, der er forbundet til din computer. Find det første netværksdrev, du vil afbryde.

3.

Højreklik på drevbogstavet som 'J: \' eller 'R: \', der svarer til den første netværksdrev, du vil fjerne. Klik på linket 'Afbryd netværkskort' i menuen, der vises på skærmen.

4.

Gå til hver af de andre netværksdrev, der er sluttet til din computer, og gentag processen med at afbryde dem.

5.

Klik på menuen 'Funktioner' øverst på skærmen, hvis du fjernede et netværksdrev, du stadig har brug for. Vælg 'Map Network Drive' valgmuligheden.

6.

Klik på knappen 'Gennemse' og find det specifikke drev, du vil tilføje. Vælg et drevbogstav, du vil bruge til drevet, fra rullemenuen. Klik på 'OK' for at kortlægge drevet igen.

Tips og advarsler

  • Du kan også fjerne netværksdrevene ved at vælge 'Afbryd netværkskort' fra menuen 'Værktøjer'. Klik på brevet for hver af de tilsluttede drev, og klik derefter på 'OK' for at fjerne dem. De berørte netværksdrev kan læses ved at gå ind i 'Netværk og delingscenter' i menuen 'Kontrolpanel'.
  • Et netværksdrev er en fysisk harddisk forbundet til en anden computer et andet sted på netværket i dit hjem eller kontor. Du kan oprette forbindelse til et netværksdrev, så du kan se indholdet på computerens harddisk og foretage ændringer i dets forskellige filer og mapper. Hvis du vil afbryde forbindelsen fra netværket, eller hvis du ikke har brug for at se den anden computerens filer, kan du fjerne alle de netværksdrev, der er knyttet til din maskine.