Sådan konfigureres en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

FTP-konfiguration

1.

Du skal have adgang til din egen webserver. I de fleste tilfælde vil du modtage en webserver og et domænenavn ved køb af en websteds konto (via GoDaddy eller Network Solutions). Når du har gennemført dette trin, skal du modtage en e-mail fra din vært med oplysninger om din FTP-konto.

2.

Når du har modtaget din e-mail , find oplysningerne om din FTP-konto. Du skal finde din servers FTP-adresse (ftp.yoursite.com). Bemærk: I nogle tilfælde får du et midlertidigt eller standard brugernavn / adgangskode. For at sikre maksimal sikkerhed for dine filer skal du ændre disse legitimationsoplysninger.

3.

For at aktivere din FTP-konto skal du logge ind på din webserverens kontrolpanel. Dette er normalt tilgængeligt ved at besøge din værtens websted og bruge dit brugernavn og adgangskode, som du har registreret. Når du er logget ind, klik på kategorien for FTP.

4.

Du vil få flere muligheder for at konfigurere din FTP-konto. Opret et brugernavn og en adgangskode for at logge ind på din server. Den bedste metode er at bruge det samme brugernavn og adgangskode til din værtskonto (oplysningerne bruges til at logge ind på værtsstedets hjemmeside).
Der vil være forskellige muligheder for at sikre din server. Da hver tjeneste er unikt anbefales det, at du klikker på nogen hjælpepiktioner for fuldt ud at forstå processen for at sikre din server.

5. Når du har oprettet dit brugernavn og adgangskode, kan du log ind på din server. Sørg for at få en FTP-klient til at få adgang til din server. Når du har installeret softwaren, skal du åbne den og i de angivne felter (URL, Brugernavn og Adgangskode) indtaste dine legitimationsoplysninger. Afhængig af din vært kan du muligvis få adgang til din server via din webbrowser. din browser (Firefox, Internet Explorer eller Safari) og indtast din FTP-adresse i URL-linjen. Tryk 'Enter', og du skal blive bedt om at angive dit brugernavn og adgangskode.

6. < / p>

Når du er logget ind på din server, skal du blive fortrolig med filstrukturen. I de fleste tilfælde, når du er logget ind, vil du se en række mapper allerede på serveren. Du må ikke slette disse, da de er filer, der er nødvendige for at køre serveren. For at begynde at uploade filer til dit websted, skal du Find mappen public\_html. For nogle, hvis denne mappe ikke er synlig, har din vært allerede angivet denne mappe som 'root' eller hjemme mappe. Hvis det ikke er synligt, kan du uploade filer til denne mappe.

7.

Du har nu konfigureret din server. Du kan nu logge ind og begynde at uploade filer.

Tips og advarsler

< / p>
  • Sørg for at holde dine serveroplysninger i din e-mail-konto eller som en udskrift. Disse oplysninger er yderst vigtige og bør være tilgængelige, hvis der opstår problemer. Hold din FTP-information privat. Direkte adgang til din server ved at Uautoriserede brugere er meget farlige og kan gøre din hjemmeside eller filer sårbare.
  • Sommetider er dit websted muligvis ikke tilgængeligt. Dette skyldes normalt en fejl med din vært. Før du udfører vedligeholdelse, skal du kontakte din vært for at kontrollere eventuelle problemer.
  • At forstå, hvordan FTP fungerer, er afgørende for at opbygge hjemmesider eller styre filer online. En webserver er nødvendig for at styre FTP-filer og købes typisk med en webkonto og domænenavn.