Sådan opretter du en router til højhastigheds internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan opretter du en router til højhastigheds-internet

1.

Udpak indholdet af routerdækslet. Routere skal komme med routeren, et kort stykke Ethernet-kabel og en installationsdisk. Hvis du har modtaget en brugt router og ingen disk, kan du gå til producentens hjemmeside, indtaste modelnummeret og downloade en eksekverbar fil, der installerer de rigtige filer.

2.

< p> Træk Ethernet-kablet ud af den computer, der er tilsluttet modemet. Træk ikke stikket ud af modemet.

3.

Tag den ubundne ende og sæt den i port, der siger 'Internet' på routeren. Hvis der er et lys på routeren, der siger 'Internet', skal den være tændt.

4.

Brug det korte stykke Ethernet-kabel, der fulgte med routeren, til at koble det til computeren, hvor du fjernede det andet kabel. Slut den ene ende til den tomme Ethernet-port og den anden til en af ​​de fire kablede pladser på routeren. De bør nummereres.

5.

Indsæt installationsdisken i computeren og kør installations- eller installationsfilen på disken. Hvis du downloadede filen fra internettet, skal du dobbeltklikke på ikonet.

< p> 6.

Følg vejledningen for at konfigurere din router ll instruere programmet til at indstille en krypteringsmetode og en adgangskode, så ingen kan bruge dit netværk. Hvis du vælger et valg, skal du bruge WPA og ikke WEP. WEP er mindre sikkert og kan nemt hackes.

7.

Sørg for, at dit trådløse kort på computeren er tændt for at modtage et trådløst signal. Første gang du får adgang til din nykonfigurerede router, skal du indtaste det kodeord, du oprettede. Derefter logger computeren af ​​sig selv.

Tips og advarsler

< / p>
  • Opret et kodeord, der ikke er indlysende. Brug noget, du kan huske, men svært at finde ud af.
  • Du skal konfigurere routeren ved at have den tilsluttet til en computer første gang. Hvis du kun har en bærbar computer og vil bruge den trådløst, skal du koble den direkte til den bærbare computer for at sætte den op, så du kan lade den frakoble.
  • For at oprette en router til højhastigheds internet har du ikke brug for omfattende computerkompetencer eller endda en certificering i netværk. Du kan lære at tilslutte din router - trådløs eller kablet - til dit højhastigheds internet, sikre det og konfigurere din computer til at læse den korrekt.