Sådan opsættes en bærbar computer for at være trådløs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ikonet nederst til højre på skærmen, der angiver de to mini-computerskærme. Hvis du placerer ht mus-pil på dette ikon, vil det sige: lokal forbindelse. Det betyder, at du bruger et modem forbundet med et fysisk kabel, der forbinder dig med internettet. Hvis der er en rød X over dette ikon, betyder det, at du ikke er tilsluttet ved hjælp af et kabel eller stationært modem. Dobbeltklik på dette ikon.

2.

Når feltet vises, skal du vælge: trådløs netværksforbindelse.

3.

Vælg derefter: Vis trådløst netværk. Du kan derefter se alle netværk i området. Du vælger derefter dit netværk eller et usikret netværk i området. TaDa du er nu forbundet via din trådløse internetforbindelse. Medmindre du kender adgangskoderne til sikrede netværk, vil du ikke kunne bruge deres netværk til at få adgang til internettet.

4.

En anden nem måde at få trådløs internetadgang på er at ringe til dit lokale kabelfirma. De fleste kabelvirksomheder tilbyder denne service og vil gerne planlægge en aftale i den nærmeste fremtid for at komme til dit hjem og oprette dit trådløse modem og bærbar computer for så lidt som $10 ekstra om måneden!

Tips og advarsler

  • Når du har valgt trådløs, skal du være opmærksom på tilgængelig internetadgang i området, uanset hvor du er. Også hvis du tidligere har brugt et netværk, skal computeren automatisk oprette forbindelse til netværket, når du opretter forbindelse til internettet. Udnyt starbucks kort internetadgang. Du får op til 2 timers gratis internetadgang, når du registrerer og bruger et starbucks-kort mindst en gang om måneden.
  • Pas på usikrede forbindelser, du ved aldrig, hvem der bruger denne forbindelse, og hvis de har adgang til noget ulovligt eller pornografisk må du måske forklare dig selv for myndighederne. Spørg altid tilladelse og adgangskoden til sikret forbindelse for at forhindre eventuelle fremtidige problemer og for at sikre let adgang senere.
  • Opsætning af din bærbare til trådløse er ret simpelt. Dette giver dig mulighed for at udnytte caféer, boghandlere, biblioteker mv, hvor du kan få adgang til internettet gratis eller en relativt lav pris. De fleste steder opkræver en timeløn, daglig eller månedlig gebyr. Disse gebyrer afregnes til tider for loyale kunder. I nogle tilfælde kan du eliminere behovet for at betale et månedligt gebyr for din egen internetforbindelse.