Sådan opsættes højhastighedsforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af en højhastighedsforbindelse til internettet

1.

Slut modemet til vægadapteren (telefon, kabel eller skål). Hvis det er en forbindelse til en computer på DSL, skal du isolere telefonlinjen med filtre og installere eventuelle nødvendige drivere til computeren. Derefter led modemet til computeren med det medfølgende Ethernet-kabel. Kabel og satellit fungerer på samme måde, men kræver ikke filtre til andre adaptere i hjemmet. Modemer vil kræve opsætning af brugernavn og adgangskode, før de skal fungere, normalt via en intern HTML-side, der er tilgængelig ved at indtaste enhedens IP-adresse i URL-linjen i et browserprogram. Se producentens dokumentation for enheden ' s IP-adresse og loginoplysninger.

Tilslut en router mellem modemet og computeren, hvis der er mere end en computer. Routere kan være strengt trådløse eller trådløse, men de Der vil være flere LAN-porte, men der skal kun være én WAN-port. Tilslut WAN-porten til modemets Ethernet-port og computere ' Ethernet-kabler til LAN-porte. Nogle routere kræver muligvis nogle opsætninger, før de fungerer. Se producentens dokumentation.

3.

Tænd modemet, routeren og computeren, i den rækkefølge. Modemet logger ind på internetudbyderens computersystem, hvorefter routeren logger ind på modemet og opretter sit eget IP-område. Routeren sender derefter IP-adresser til alle computere, der er forbundet med den.

4.

Test forbindelsen ved at lægge en webside på alle computere. Hvis en computer ikke kan tilslutte, skal du kontrollere dens netværksindstillinger og hardware og sørge for, at kablerne er korrekt tilsluttet.

Tips og advarsler

  • Sæt kabler, der fører til samme sted med bånd hver få meter for at holde dem i kontakt med hinanden.
  • Tag ikke fat i Ethernet-kablerne, mens udstyret er tændt, fordi noget udstyr ikke genopretter en IP-adresse, efter at den er tilsluttet igen.
  • Højhastigheds internetforbindelser køres typisk via et kabel, DSL (telefonlinjebaseret) eller satellit. Uanset om det er en computer eller et dusin, er grundprincippet det samme: En computer bruger netværk og router hardware til at få adgang til internettet via proprietært udstyr. For hjemmet har dette udstyr tendens til at være et internetmodem. Den gennemsnitlige bruger kan oprette en højhastighedsforbindelse om cirka en time.