Sådan overfører du varer fra en computer til en server på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Først download FTP-software. Hvis du ikke allerede har en grafisk brugergrænseflade (GUI) FTP-applikation på din computer, kan du downloade en gratis fra flere websteder på internettet. Populær software til Windows-computere omfatter SmartFTP og CuteFTP, og Cyber ​​Duck FTP-applikationen er både populær og fri til Macintosh-platformen. Du kan finde download-links til hver af disse softwaretyper under afsnittet 'Ressourcer' i denne artikel.

2.

Installer og start din FTP-software. Når du har downloadet FTP-softwaren, skal du følge leverandørens instruktioner for at installere softwaren. Start programmet ved at dobbeltklikke på skrivebordet ikonet, vælge softwaren fra Windows 'Start' menuen eller få adgang til mappen 'Applications' og dobbelt Klik på applikationsikonet på din Macintosh-computer.

3.

Indtast adressen til din FTP-server i adressefeltet på FTP-programmet. På de fleste standardpakker vises en tom adresselinje øverst på skærmen, når softwaren ikke er tilsluttet en FTP-server. Indtast adressen til din FTP-server i adresselinjen og tryk på 'Enter' eller klik på 'Connect.' Du bliver muligvis bedt om et brugernavn og adgangskode; Din web-hosting-udbyder vil give disse oplysninger til dig. Hvis din computer ikke opretter forbindelse til FTP-serveren, skal du kontrollere din internetforbindelse og dine loginoplysninger.

4.

Naviger til det bibliotek, hvor du vil uploade dine filer. Brug din computers mus, klik på mapperne og undermapperne på FTP-serveren, indtil du når destinationen, hvor du vil uploade dine filer. Højreklik eventuelt et eller andet sted i FTP-servervinduet og vælg 'Ny mappe' til Opret en ny undermappe. Hvis du vælger blot at overføre filerne til rodmappen på serveren, kan du springe over dette trin.

5.

Overfør dine filer til serveren. Når du har nået det bibliotek, hvor du vil uploade dine filer, skal du åbne et lokalt browservindue (på en Macintosh, åbne et 'Finder' vindue) og navigere til de lokale filer, du vil overføre. Vælg alle de filer, du vil uploade , brug derefter din computers mus til at klikke og trække filerne i FTP-server vinduet. Din FTP-applikation starter automatisk uploaden. Tillad filoverførslen for at fortsætte uafbrudt, indtil den er færdig.

6.

Afslut forbindelsen fra serveren og luk din FTP-software. Når din filoverførsel er færdig, skal du vælge 'Afbryd' eller ikonet på din FTP-software, eller blot afslutte programmet for at afbryde forbindelsen fra serveren. Når du har afbrudt forbindelsen fra serveren, er din filoverførsel fuldført.

Tips og advarsler

  • Nogle FTP-servere tillader adgang til 'Anonym' at logge ind på en server, der understøtter anonyme forbindelser, indtast 'Anonym' som brugernavn og din emailadresse som adgangskode. Du kan overføre filer en ad gangen, eller du kan vælge flere filer og overføre dem i en batchoverførsel. GUI FTP-programmer som SmartFTP og CyberDuck bestemmer og udfører automatisk kommandolinjeindstillinger som kommandoer til overførselstype og mappe.
  • Hvis en fil ikke overfører, skal du ikke forsøge at genstarte overførslen; Denne proces er effektiv til tekstfiler, men det kan medføre, at videoer, fotos og binære programmer mislykkes på grund af 'støj', der er føjet til filen.
  • Overførsel af filer mellem computere og servere er back-end-arbejdet, der styrer internettet. Mens processen med upload af filer kan virke noget skræmmende, kan du nemt overføre varer til en server ved hjælp af din egen internetforbindelse, nogle gratis software og grundlæggende computer viden.