Cat 5 kabelinformation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er det?

Cat-5-kabel, der almindeligvis benævnes 'ethernet-kabel', er lavet af fire par 24 gauge ledning kobbertråd. Ledningen er ubeskyttet. Cat-5 bruger en 8P8C-stik ('8 position, 8 ledere)', der ligner en bred telefonstikforbindelse.

Internt

De fire par ledninger inde i Cat-5-kablet snoet for at forhindre interferens (også De snoet ledninger er hver afskærmede i en standard opsætning: Solid orange, blå, grøn og brun ledninger snoet rundt om ledninger, der er hvide og stribede med samme faste farve. < h2> Bruger Cat-5-kablet blev udviklet til at erstatte Cat-3-kabel, der havde begrænset båndbredde. Cat-5-kabel understøtter op til 100 megabit per sekund eller mere og frekvenser op til 100 MHz. Cat-5 er

Længder

Cat-5-kablet kan bruges i længder op til 100 meter.

Cat-5e

Cat-5e er en forbedret Cat-5-kabel, der understøtter hastigheder på op til 1.000 megabit per sekund i løber op til 350 meter. Denne type Cat-5-kabel er stempelet EIA / TIA 568A-5.

Enkelt og crossover

C at-5-kabel til brug afhænger af, hvad der er forbundet. Et standard sCat-5-kabel bruges til at forbinde en computer til en switch; tilslutning af to pc'er sammen kræver et Cat-5-crossover-kabel, mens et Cat-5-overgangskabel forbinder en pc til en router. Lige gennem Cat-5-kabler tillader kun data at gå en vej, mens crossover tillader det at gå til og fra kilden.
Brug af specifikke typer Cat-5-kabel er ikke nødvendig med nyere computerenheder, hvilket kan fortælle, hvilken type Cat-5-kabel der bruges og tilpasse sig.

Cat-6-kabel

Cat-6-kabel, der understøtter to gange båndbredden af ​​Cat-5-kablet, begynder at blive brugt, og vil efterhånden erstatte Cat-5. Kategori 5-netværkskabel eller simpelthen 'Cat 5-kabel' er uundværlig for moderne computing, men få mennesker kender faktisk sin historie og hvad den gør. Cat-5-kablet bruges i ethvert kablet computernetværk og muliggør hurtig hurtig kommunikation mellem computere. Selv som det er blevet udbredt, ser det dog slutningen af ​​sit liv, da Cat-6-kabel erstatter det.