Definition af Computer Matching

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Debat

Som med enhver debat er der mindst to sider. I dette tilfælde er der fortaler for at bruge stadig mere sofistikerede computere til at kommunikere med hinanden for at gøre alt for at undersøge dit kredit score for at afgøre, om du passer til en bestemt profil. Derefter er der modstandere, der hævder, at computer matchning overtræder forfatningens hellighed med hensyn til beskyttelse af dit privatliv, din formodning om uskyld, din ret til forfatning, din ret til at møde din anklager i en domstol og ulovlig søgning og beslaglæggelse. Og da teknologien fortsætter med at udvikle sig i høj hastighed, så gør også de problemer, der omgiver debatten.

Historie

Lad os antage, at du er et statsagentur, der ønsker at opdage bedrageri, eller du er politiet der ønsker at finde en mistænkt i en forbrydelse. Lad os bruge svindel som et eksempel, hvilket er, hvad regeringen første gang anvendte computer matchning til i 1976. Federal Bureau of Investigation matchede medarbejderposterne for udvalgte statslige arbejdsgivere i Chicago-området med velfærdsfiler, der ser ud til at udvise tilfælde af svig. Kendt som 'Project Match' kiggede FBI på registreringer af 78 procent af alle modtagere af hjælp til familier med afhængige børn og sammenlignede dem med lønningsregistre på omkring 3 millioner føderale medarbejdere. Det identificerede 33.000 tilfælde af potentielt bedrageri, og efter yderligere finjustering reducerede antallet af mistænkte bedrageri til 7,100. Af disse blev 638 tilfælde undersøgt yderligere, og kun 55 personer blev opkrævet, ifølge det føderale kontor for ledelse og budget. Whittling tallene yderligere, kun 35 tilfælde resulterede i vellykkede retsforfølgelser, uden fængsel tid og mindre end $10.000 i bøder. Regeringen betragtede Project Match til en succes, selvom den udgjorde et indledende netto på over 33.000 mennesker, der resulterede i 35 skyldige domme, hvilket udgjorde en succesfuld retsforfølgning på 0,001 procent. Metodologi og computere er blevet meget mere sofistikerede siden dengang, forbedret eksponentielt, og man kan kun håbe samtidig med det. Også procentdelene af vellykkede bedrageriforfølgningshastigheder forbedres.

Betydning

Computere, der matcher computer, har fastholdt det retshåndhævelse ville blive hæmmet uden adgang til de samme teknikker til rådighed for kriminelle. Ved interlacing computernetværk forbedres politiets undersøgelseseffektivitet betydeligt. Her er to enkle eksempler, hvor man forventer at finde nogen på begge databaser og en, hvor du ikke ville. Det første eksempel ville krydse tjekke mænd, der var registreret for udkastet og mændene med et førers licens. I så fald skal den enkelte komme op på begge lister. Hvis ikke, betragtes det som en 'rå hit', og yderligere undersøgelse er berettiget. (Det betragtes som et rå hit, fordi andre afgørende faktorer ikke er inkluderet i søgningen, såsom handicap, som kan forhindre, at personen vises på en eller begge databaser. I det andet eksempel vil computerdatabaser sammenligne individer, der er betalt ovenfor et bestemt niveau og den samme person, der modtager velfærd. I så fald skal personen være på den ene eller den anden database, ikke begge. I et konkret eksempel på bedrageri-opdagelse og omkostningsbesparelser skrev Associated Press-reporter Jim Luther i april 1990 artikel, som Internal Revenue Service brugte auditering og computer matching teknikker til at indsamle $22 mia. i udestående gæld.

Overvejelser

Fordele og ulemper er nok bedst opsummeret i en 'Privacy and Computer Matching Report for Permanent Udvalg om Den lovgivende forsamling i Ontario, Canada. 'Og i demokratier, som det ofte er tilfældet, er det en balancehandling.
På den positive side af computersammenligning nævner rapporten fordelene som' identifikation og ophævelse af forkerte betalinger, tilbagebetaling af overbetalinger og gæld, tilbagebetaling af underbetaling af skat, undgåelse af fremtidige fejlagtige betalinger eller overbetalinger og underbetaling af skatter og forbedret retshåndhævelsesaktivitet. '
Og negativt side bemærkede det, at computersammenligning skaber datatab af kontrol over personlige oplysninger, ulovlig søgning og beslaglæggelse, uskyldsformodningen omdannes til formodning om skyld, mangel på korrekt due process og ulig beskyttelse af loven.

Present

Computer Matching og Privacy Protection Act fra 1988 ændrer Privacy Act fra 1974 og etablerer ensartede procedurer, hvorefter agenturer kan udføre computer matchning for at give emner behørig proces. Det etablerer også tilsyn for at sikre, at agenturer overholder procedurerne. Hvis du nogensinde har set reklamer for computer dating services, og du tilfældigvis er på markedet for en kompis, har du sikkert troet det lyder som en smuk god ide. Hvorfor ikke forsøge at matche mennesker med samme interesser og træk, som du leder efter. Men i Big Brother-verdenen, hvor vi lever, har computer matchning meget anderledes og afhængigt af dit perspektiv, ondsindet (tænk George Orwells bog, 1984) eller velgørende (tænk blød og nuttet bamse) mening. Fordi det er hvad folk betyder i disse dage ved computer matching. Simpelthen er datamatching sammenkobling af forskellige computerdatabaser, der indeholder dybe brønde med forskellige oplysninger om et utænkeligt antal mennesker, der kan blande og matche al den information på mange forskellige måder. Og når du læser dette, hvis du er i USA, Canada, Australien eller New Zealand, er det mere end sandsynligt, at din regering har en fil på dig, der er sammensat ved hjælp af computersammenligning.