Forklaring af netværksbetingelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

LAN

Et LAN er et lokalnetværk. Dette er et netværk, der forbinder enheder, der er relativt tæt sammen. Dette kan være hjemme, i et skoleområde og endda i en kontorbygning. Hver enhed på dette netværk er normalt forbundet med et kabel. Enhederne på et LAN kaldes noder.

WLAN

Et WLAN er et trådløst LAN. Dette er et netværk, der ikke afhænger af kabler til forbindelse. Enhederne i et WLAN har brug for trådløse adaptere, som ofte er indbygget i dem. Ofte kommunikerer et WLAN også med et kablet system.

MAN

En MAN er et storbyområde netværk. Dette er et højhastighedssystem, der forbinder LAN'er sammen i en by eller by. MAN'er håndterer størstedelen af ​​trafikken på disse områder.

WAN

Et WAN er et bredt netværk. Dette netværk dækker store geografiske områder som byer, lande eller verden. Internettet er verdens største WAN.

Client / Server Network

Dette er en konfiguration af en af ​​netværkstyperne ovenfor, hvor din computer ('klienten') stiller anmodninger fra serveren eller værtcomputeren. Serveren er den computer, der styrer netværkstrafik og adgang til delte ressourcer. Dette er den mest almindelige netværksarkitektur, der bruges i virksomheder og skolesystemer.

Peer-to-Peer-netværk

Denne netværkskonfiguration er billig, da hver computer , eller peer, indeholder både netværksoperativsystemet og applikationssoftwaren, ingen server er nødvendig. Dette netværk indeholder normalt færre end 10 peers. Hver peer har samme ansvar og delingsfunktioner.

Internet Peer-to-Peer-netværk

Et internet-peer-to-peer-netværk kaldes også et fildelingsnetværk. Brugere på dette netværk får adgang til bestemte filer på hinandens harddiske og udveksler filer direkte over internettet. Når du logger af, adskiller du din kommunikation til ressourcerne på dette netværk, og andre computere kan ikke få adgang til ressourcerne på din computer. Et netværk er en samling af computere og enheder, der er knyttet sammen af ​​kommunikationsenheder. Dette gør det muligt for terminaler, enheder og computere at dele ressourcer. Et netværk sparer brugerne tid og penge. Netværksteknologi har sin egen terminologi.