Formål med klientcomputere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Formål

I de fleste indstillinger fungerer en klientcomputer som en arbejdsstation. Klienten sender normalt anmodninger om adgang til ressourcer til serveren eller værtcomputeren. Hvis et lille netværk kun indeholder en printer, kontrollerer serveren udskrivningstrafik fra klientmaskinerne. Klienter kan også anmode om lagerplads på serveren til programmer, data og information.

Identifikation

En server skal ikke bruges til at gøre almindelige opgaver, der kan håndteres via en klientcomputer. klientmaskinerne ville miste adgangen til værdifulde ressourcer, indtil serveren blev genstartet. Klienterne skulle være mindre magtfulde og have mindre lagerplads og kommunikationsevne end serveren.

Operativsystemer

Et klientoperativsystem kan defineres som en stand-alone operativsystem. Klienter kan betjenes til eller fra et netværk. Eksempler på klient operativsystemer omfatter DOS, Windows XP, Windows Vista, Mac OS X, UNIX og Linux.

Fat Client

'Fat klient 'er betegnelsen for en klientmaskin, der behandler de fleste af sine data i sig selv. Den stole ikke på serveren for noget, undtagen måske sikkerhedsadgang, trafikstyring eller printeradgang. Næsten alle data kan gemmes på en fedt klients harddisk.

Tynd klient

En 'tynd klient' betyder modsat af en fed klient: et minimalt computersystem med en skærm, tastatur, mus og lille computer. En tynd klient har ingen lagringsfunktion, men fungerer som en grafisk brugergrænseflade for at køre programmer direkte fra serveren.

Hybrid Client

En hybrid klient er en blanding af en fed og tynd klient. behandler de fleste af sine egne data uden at stole på serveren. Den kalder serveren til brug for at anmode om opbevaring for at gemme filer. Et computernetværk betyder flere computere, der deler ressourcer. Netværkscomputere defineres som enten servere eller klienter. En server er den 'chef' computer med ansvar for netværket. Klientcomputere er afhængige af de ressourcer, der styres af serveren. For eksempel vil en stor kunde database blive gemt på netværksserveren. Mange klientcomputere kunne få adgang til databasen samtidig, så flere medarbejdere kunne tage og udfylde produktordrer. Virksomheder og skoler bruger generelt server / klient netværk. Små netværk vises også i hjem med mere end en computer.