Hvad er et FTP-websted?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er et FTP-websted?

Et FTP-websted er generelt en server (eller servere) på internettet eller et internt netværk til udveksling af filer. Enhver type fil kan uploades til den, gemmes og senere downloades fra den. FTP er et akronym for filoverførselsprotokol. Som med mange sætninger, der anvendes i forbindelse med internettet, tager FTP-forkortelsen flere betydninger. Det er ikke ualmindeligt at høre eller læse 'FTP', der betyder selve websitet. 'Send det til FTP.' Desuden bruges det ofte som et verb: 'FTP det til mig.'

Hvorfor bruge en FTP Site?

Brug af FTP-websteder er vokset lige sammen med filstørrelser og det voksende behov for sikkerhed. Filer kan udveksles som e-mail vedhæftede filer; Størrelse og sikkerhed kan dog medføre problemer med overførslen fra en computer til en anden. Mange email-udbydere begrænser størrelsen på vedhæftede filer til e-mails. Leverandørernes typiske kvoter for vedhæftede filer spænder fra 10 MB til 20 MB, selv om nogle er højere eller lavere.
Uanset om der er begrænsninger og tillæg til vedhæftede filer, er det vigtigt at huske, at filer, der rejser via internettet via e-mail, er ukrypterede og derfor ikke sikret.

Hvordan downloader jeg en fil?

Hvis du nogensinde har hentet noget fra et websted (musikfiler, e-bøger, rapporter eller film), er det ikke muligt at sende email til nogen form for følsomme eller fortrolige data. , chancerne er gode, at filen blev overført til din computer via et FTP-websted uden at du nogensinde vidste det. Den computer, hvorfra du downloadede en fil, kan være ved siden af ​​eller halvvejs rundt om i verden. Den tid det tager at downloade en fil afhænger af filstørrelsen og din internetforbindelse. Internetforbindelser er bedømt i forhold til båndbredde. Tænk på det som et rør: Jo større diameteren af ​​røret (dvs. mere båndbredde), jo hurtigere data kan strømme ind i din computer.

Hvordan uploader jeg en fil?

Med private FTP-websteder, har du generelt har brug for tilladelse til at uploade filer til den. Et eksempel på denne type FTP-websted kan være ejet af en printer, til hvem du sender filer til output. Mange billedbehandlingscentre tager også billeder til output via FTP-site uploads. Ejeren eller skaberen af ​​webstedet bestemmer hvem der kan uploade og hvilke, hvis nogen, filer kan ses offentligt. Ejeren af ​​webstedet kan give dig et unikt bruger-id og adgangskode. En gang på FTP-siden kan du muligvis se andre filer, der er blevet uploadet, men vil ikke kunne åbne eller downloade dem. Afhængigt af begrænsningerne kan du muligvis kun se de filer, du har sendt.

Anonym FTP-steder

Hvis en ejeren af ​​websiten tillader offentlig adgang, bliver bruger-id'en undertiden angivet som 'anonym' og din e-mail-adresse vil fungere som adgangskode Nogle anonyme FTP-sites arbejder helt bag kulisserne, og du bliver aldrig bedt om at indtaste den slags information. Ofte, når du 'downloader filer du', bliver du faktisk logget anonymt, uden at vide det. < h2> FTP-software Kaldet til en FTP-klient, det er den software, der er designet til at overføre filer frem og tilbage mellem computere. Normalt viser denne software to ruder: den ene repræsenterer din computer, og den anden repræsenterer FTP-siden . De fleste opererer ved at trække og slippe filer fra et panel til det andet og overfører dem mellem computere.

At have et FTP-websted

For at etablere et FTP-websted for dig selv eller din virksomhed skal du have en computer til at håndtere jobbet, ideelt set et, der er dedikeret til denne funktion kun. Derudover skal du have en konstant internetforbindelse, en IP-adresse og en FTP-software. Der er en række forskellige softwarepakker, som du kan vælge.
Der er nu en række web-baserede tjenester, der giver dig et FTP-websted til at modtage filer uden at skulle have en dedikeret server og konstant forbindelse til Internet. Mange kan endda tilpasses med dit firmas logo og information. Det voksende behov for at dele alle slags filer på tværs af internettet, såvel som det voksende behov for online-sikkerhed, har ført til stigningen i brugen af ​​FTP-websteder. FTP-websteder kan håndtere store filer på en sikker måde, og fungerer bedre end e-mail i disse tilfælde. Du kan endda overveje et FTP-websted til dig selv eller din virksomhed.