Hvad er et eksternt mini-USB-modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

USB mini-modemmer bruges til at oprette forbindelse til opkald til internetforbindelser, der forbinder via standard telefonlinjer. Modemene tillader en computer, der mangler et 56K modem til at oprette forbindelse til en telefonlinje for at få adgang til opkald til internettet.

Typer

Eksterne mini-usb-modemer er små rektangulære enheder med et lille USB-kabel, der kommer ud af den ene ende. Den anden ende har en standard telefonstikport, hvorigennem en telefonlinje kan tilsluttes.
Alle mini-USB-modemer er 56K-modemmer, som er den hurtigste forbindelse mulig over de fleste opkaldsforbindelser.

Fordele

For dem, der rejser med en bærbar computer, der mangler et indbygget USB-modem, giver disse mini USB-modemer adgang til billige opkaldsforbindelser, mens de er på vej.
Mens flere og flere hoteller tilbyder trådløse internetforbindelser, kan opkaldsforbindelser være omkostningseffektive og er mest nyttige til enkle opgaver som f.eks. kontrol af e-mail.
Enheden kræver heller ingen installation, og ingen drivere skal være installeret; det kan simpelthen være tilsluttet en ledig USB-port og forbundet til en telefonlinje.

Misforståelser

Eksterne mini USB-modemer adskiller sig fra USB-trådløse adaptere. USB-trådløse adaptere bruges til at oprette forbindelse til trådløse trådløse internetnetværk, mens mini-USB-modemmer kun bruges til at oprette forbindelse til kun jordlinjenetværk.
Selvom USB-modemet tillader en internetforbindelse via en standard telefonlinje , skal computeren i brug stadig have software installeret for at få adgang til en opkaldsudbyder som AOL, Juno eller NetZero. Desuden skal brugeren have en aktiv konto med en af ​​disse opkaldstjenester. Nogle hoteller kan tilbyde deres egen opkaldstjeneste.

Priser

Priserne for eksterne mini USB-modemer spænder fra $45 til $60 amerikanske dollars fra 2009. Nogle modemer er kun tilgængelige for bestemte computermærker. Eksempler på brandspecifikke modemmer omfatter dem, der er fremstillet af Dell og Apple. Flere eksempler på disse USB mini-modemmer kan findes på linket i referencerne nedenfor. Et eksternt mini-USB-modem er et lille 56K opkaldsmodem, der gør det muligt for brugerne at oprette forbindelse til opkald til internetforbindelser som dem, der findes i hotelværelser.
Mini USB-modemet forbinder til en computers ledige USB-port og skifter øjeblikkeligt porten til et 56K opkaldsmodem. Modemet er også kompakt, hvilket gør det muligt at overføre.
En ende af modemet forbinder til computeren, mens den anden ende forbinder til en standard telefonlinje.
Disse modemer er nyttige for dem, der har en computer, der mangler et opkaldsmodem, men skal have adgang til internettet via opkaldsforbindelser fra tid til anden.