Sådan: Pas på disse 4 'ansættelses-haller' FUP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

For det første sender købere jobkrav. Disse er virksomheder, der søger at købe tjenester, du kan tilbyde. Freelancer s sender deres faglige kvalifikationer sammen med prøver og referencer. (Mange personlige ting)
Derefter får serviceudbydere at rangere den anden konkurrence på en anonym måde for at give feedback. Købere og udbydere (du) forhandler via e-mail og andre langdistanceteknologier og afvikle en kontrakt.
Websiderne indsamler penge fra køberen og betaler udbyderen (dig), når projektet er gennemført til alles tilfredshed. Webstedet har en provision på op til 10\% for disse 'matchmaking' tjenester.

2.

Her er de 4 websteder, jeg tjekket ud plus et 'work-at-home' avis / online scam, der er smukt klogt. Du har sikkert set denne AD i din lokale papirklassificerede sektion. SECRET SHOPPER eller MYSTERY SHOPPER ønskede.
Efter et par sider af du fortæller dem din livshistorie, beder de om penge og fortælle dig, hvordan du 'går i gangen' i en købmand og få rig på at gøre det. Yikes!

3.

Her er de 4 SCAMS jeg vil have dig til at ringe op og læs kommentarer, inden du går videre.
(1) ELANCE.COM - Dette er webstedet med 12.000 scam-advarsler
(2) ODESK.COM - De samler penge fra købere, selvom arbejdet ikke er gjort.
(3) GURU.COM - Læs bare hvilke andre 'suckers' der skal siges.
(4) CROWDSPRING.COM - Nogle gode .... nogle dårlige kommentarer.
Jeg vil efterlade beslutninger op til dig, men husk .... før eller senere ... disse svindlere vil bede om penge eller tage dine penge sorta som en pickpocket. Se venstre hånd, mens den højre hånd glider i din tegnebog eller dit kreditkort.

Tips og advarsler

  • Gå til dette websted: www.scambusters.org
  • Alt dette minder mig om en gammel radio-vittighed, som jeg plejede at fortælle: Hver gang du skubber hænder med ham, kan du bedre tælle dine fingre.
  • Som FREELANCE-skribent meget ligesom dig, kigger jeg altid på en mulighed for at lave en buck eller to. I min undersøgelse forrige uge tænkte jeg måske, at jeg havde ramt '4 STARS' på en Vegas-slot. Faktisk, ikke så meget. Enhver jeg så tæt på viste sig at være en fidus - og et websted havde næsten 12.000 fidus advarsler for ikke at spille deres spil. Først her er hvordan det virker: