Sådan ændres et trådløst kodeord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dine Ethernet-kabler. Et kabel skal løbe fra din router til dit modem, og det andet skal køre fra routeren til din pc.

2.

Få adgang til den trådløse routerens administratorside. URL'en til adgang til denne side vil variere afhængigt af routerens mærke. Se din routerens brugervejledning for den rigtige webadresse for at få adgang til administratorens side.

3.

Indtast din brugernavn og adgangskode. Hvis du endnu ikke har angivet dit brugernavn og adgangskode, skal du læse din brugervejledning. Mange gange er brugernavn og adgangskode 'Admin' for brugernavnet og 'Adgangskode' for adgangskoden.

4

Åbn sektionen for trådløs sikkerhed på administrationssiden.

5.

Skift og bekræft et kodeord, der skal placeres på din router. en tilfældig blanding af bogstaver og tal. Dette er krypteringen, og du bør være sikker på at skrive disse tal.

Trådløse routere bliver standard for hjemme internetbrugere. Men hvis du ikke har din router-adgangskode beskyttet, eller hvis nogen har fået adgang til dit kodeord, bliver dine internethastigheder betydeligt langsommere. Derfor er det vigtigt at kunne få adgang til og ændre din trådløse adgangskode, så din router er ordentligt sikret. Du kan gøre det nemt, så længe du har adgang til internettet.