Sådan beregnes IP Checksum

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Wireshark-værktøjet.

2.

Klik på linket 'Fil' i Wireshark-menulinjen, og klik derefter på 'Åbn' ikon i rullemenuen. Dette åbner dialogboksen Wireshark Open Capture File.

3.

Find filen, der indeholder den pakke, som du vil kende checksummet til, og vælg det i dialogvinduet. .cap-formatet er et fælles format for indfanget pakkedata. Klik på 'Åbn' -knappen i dialogvinduet for at åbne capture-filen og vise de oplysninger, den indeholder i Wireshark-vinduet.

4.

Klik for at vælge den enkelte pakke til som du vil kende IP-checksummen i pakkeoversigtruden i hovedvinduet Wireshark.

5.

Rul til Internet Protocol-datasættet i pakken Detaljer i panelet Wireshark vindue. Kontrolsummen beregnet for den pakke, du har valgt, vises i hexadecimalt format i 'Header checksum' -elementet.

Data sendes via IP-netværk som f.eks. Internettet i sæt af information, der kaldes pakker. Når du f.eks. Sender en e-mail, sendes e-mailen ikke som et enkelt dokument. I stedet er e-mailen opdelt i pakker. Pakkerne sendes individuelt og e-mailen samles igen til modtageren, når alle pakkerne er ankommet til sin computer. For at genmontere e-mailen korrekt skal alle pakker, der udarbejder det, være fuldstændige og uændrede, når de modtages. For at sikre at pakkerne ændres, oprettes en smule kode, der kaldes et checksum for hver pakke. Enhver ændring i en pakke ændrer automatisk sin checksum. Derfor, hvis checksummen af ​​pakken, når den sendes, svarer til checksummen af ​​pakken, når den modtages, bekræftes den at være uændret. Beregning og bekræftelse af IP-checksums er en automatiseret proces. Men hvis du vil beregne IP-checksummen for en pakke, du har fanget, kan du gøre det ved hjælp af en open source-pakkeanalysator, såsom Wireshark.