Sådan bruger du fjernsupport i Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din computers 'Start' -menu, og åbn listen 'Alle programmer'. Vælg mappen 'Vedligeholdelse' og åbn Windows Remote Assistance-programmet. Klik på 'Inviter en person, du stoler på for at hjælpe dig med at 'sende en invitation til en anden bruger.

2.

Vælg, hvordan du vil sende invitationen til den eksterne bruger. Hvis du bruger Microsoft Outlook som din e-mail-klient Vælg 'Brug e-mail for at sende invitation.' Hvis du bruger en web-baseret e-mail-klient, skal du vælge 'Gem denne invitation som en fil', så du kan vedhæfte invitationen til e-mailen.

3.

Navngiv invitationen på det næste skærmbillede, og vælg en adgangskode for at begrænse adgangen. Ud over at sende invitationen skal du oplyse den eksterne bruger af adgangskoden. Send både invitationen og adgangskoden til den anden brugeren, så han kan få adgang til din computer.

4.

Hold Windows Remote Assistance-programmet åbent for at give den eksterne bruger adgang til din computer. Når han er tilsluttet, vil du kunne overvåge den anden bruger s handlinger på din computer. Afslut sessionen ved at klikke på 'Cancel' eller 'Stop Sharing.' Du kan også trykke på 'Esc' -tasten for at afslutte forbindelsen.

5.

For at hjælpe en anden med et computerproblem skal du vælge 'Tilbud for at hjælpe nogen' Assistance skærm og indtaste invitationen fil og adgangskode. Du vil være forbundet til den anden brugers skrivebord.

Tips og advarsler

  • Vælg en fjernbruger, du har tillid til, og hvem der er vidende om computere til hjælpe dig via fjernhjælp.
  • Giv ikke den anden bruger tilladelse til at kontrollere din computer, hvis du ikke er fortrolig med den person, der har adgang til alle dine computerfiler. Du kan begrænse adgangen til din computer ved at tillader ham kun at observere.
  • Når du har brug for hjælp til et computerrelateret problem, kan det være nyttigt at tillade en anden person adgang til din computer, så de direkte kan se det problem, du har oplevet. Hvis personen ikke er umiddelbart i nærheden, kan du bruge din internetforbindelse og værktøjet Fjernhjælp i Windows Vista for at give nogen adgang til computerens skrivebord. Du kan også begrænse den anden brugers evne til at styre computeren med tastaturet eller mus.