Sådan konfigureres en LinkSys IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut og tænd din Linksys-router og sørg for, at routeren er sluttet til din computer. Du skal have din computer tilsluttet til routeren med et netværkskabel, eller du kan ikke konfigurere routeren. Når du tilslutter din computer og routeren, skal du sørge for at bruge et andet stik på routeren end plugget 'Uplink'.

2.

Start din webbrowser. Kommunikation til Linksys router vil ske via en webbrowser. Det er ligegyldigt hvilken browser du bruger.

3.

Skriv '192.168.1.1' i adresselinjen i din webbrowser. Dette er standard-IP-adressen til Linksys-routeren. Når du skriver denne adresse, starter din browser kommunikation med Linksys-routeren, og routeren svarer ved at indlæse konfigurationssiden i din webbrowser. Dette vil også gøre det muligt at logge på din computer.

4.

Lad brugernavnet være tomt og skriv 'admin' i adgangskassefeltet. Hvis du tidligere har ændret brugernavn og adgangskode til Linksys-router, skal du bruge disse legitimationsoplysninger i stedet. Når du har indtastet det rigtige brugernavn og kodeord, vil siden indlæse hovedkonfigurationsmenuen til Linksys-routeren.

5.

Klik på fanen 'Netværksopsætning' øverst af konfigurationsvinduet. Dette vil indlæse alle de netværksrelaterede oplysninger, der kan ændres.

6.

Indtast din nye IP-adresse ved siden af ​​ordene 'Router IP.' Dette vil være den nye IP-adresse til routeren.

7.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' på venstre side af skærmen for at gemme din Linksys router's IP-adresse .

Tips og advarsler

  • Hvis du har mistet din routerens IP-adresse, skal du trykke på manuel nulstillingsknap på routeren for at nulstille IP-adressen til 192.168.1.1.
  • Når du opretter et TCP / IP-netværk, skal alle computere på netværket have en IP-adresse. Hvis en computer eller enhed ikke har en IP-adresse, kan den pågældende computer eller enhed ikke kommunikere på netværket. De fleste netværk gør det muligt at konfigurere IP-adressen automatisk, så du kan forbinde enheder uden at konfigurere IP'erne manuelt. Men hvis du ønsker at oprette din egen IP-adresse, kan du konfigurere og bestemme din Linksys router manuelt.