Sådan krypterer du et Linksys trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer din Linksys-router ved at forbinde den til en stikkontakt, internetmodem og din computer. Følg instruktionsmanualen for din specifikke router for at konfigurere din router og netværk korrekt.

2.

Gå til Linksys router konfigurationsside (se Ressourcer) ved hjælp af en webbrowser på computer tilsluttet routeren. Lad feltet 'Brugernavn' være tomt og skriv 'admin' til adgangskoden for at få adgang til konfigurationssiden.

3.

Klik på den sorte 'Trådløse' vælg 'Trådløs sikkerhed.' I rullemenuen 'Sikkerhedsmodus' vises de tilgængelige krypteringsmetoder. De vigtigste krypteringsmetoder er Wired Equivalent Privacy (WPA) og Wi-Fi Protected Access (WPA). Mens WPA er en nyere og mere sikker form for kryptering; ældre enheder er måske ikke kompatible med denne krypteringsmetode. Vælg din foretrukne krypteringsmetode for at fortsætte.

4.

Vælg WEP fra rullemenuen for at kryptere dit netværk gennem Wired Equivalent Privacy. Vælg en unik pass-sætning og skriv den i det relevante felt. Når du har indtastet en passord, skal du klikke på knappen 'Generer' for at oprette fire unikke taster med 10 eller 26 tegn, der kan bruges til at få adgang til dit netværk. Vælg længden af ​​nøglen ved at vælge '64 bit 10 hex-cifre' for en 10-tegnstast eller '128-bit 26 hex-cifre' for en 26 tegn-nøgle. Vælg den nøgle, du planlægger at bruge, ved at vælge 1, 2, 3 eller 4 under feltet 'Standard Transmit Key'. Skriv ned din adgangssætning og krypteringsnøgle for at få adgang til internettet. Gem disse oplysninger på et sikkert sted.

5.

Vælg WPA eller WPA2 i rullemenuen for at kryptere dit netværk via Wi-Fi Protected Access-kryptering. Indtast en pass-sætning i det relevante felt og vælg en krypteringsalgoritme fra rullemenuen. TKIP-kryptering er normalt forbundet med WPA, mens AES-kryptering bruges til WPA2. Med WPA- eller WPA2-kryptering er adgangskoden, du indtaster, den adgangskode, du bruger til at få adgang til dit netværk. Routeren genererer automatisk unikt krypterede nøgler til alle data, der overføres. Skriv ned din passord for fremtidig reference og opbevar det på et sikkert sted.

6.

Klik på 'Gem indstillinger' for at bekræfte dit netværks kryptering. Klik på 'Fortsæt' på den følgende skærm, der skal omdirigeres tilbage til Linksys router konfigurationsside. Det er ikke nødvendigt at logge ud af systemet, du kan bare lukke vinduet for at forlade konfigurationsmenuen.

Tips og Advarsler

  • Vælg en stærk passord for WPA-kryptering ved at kombinere store og små bogstaver med numeriske tegn. Skriv din adgangssætning og nøgle (hvis relevant) på et sikkert sted for fremtidig reference.
  • Vælg ikke en adgangskode, der nemt kan gættes, f.eks. dit navn eller din foretrukne hobby.
  • Tilslutning af en Linksys-router til dit internetmodem skaber et trådløst signal, som kompatible enheder kan bruge til at oprette forbindelse til internettet. Kryptering af dit trådløse netværk kræver, at alle brugere leverer den etablerede adgangskode for at få adgang til den trådløse internetforbindelse. Dette forhindrer uautoriseret adgang fra dem, der måske forsøger at hakke i din computer eller bruge dit internet signal uden tilladelse. Linksys-netværk kan krypteres med WEP- eller WPA-kryptering.