Sådan øges routersikkerheden

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det første skridt til at øge router sikkerhed er at ændre din administratoradgangskode på din router. For at gøre dette skal du logge ind på din router. Dette gøres ved at indtaste IP-adressen til din router i adresselinjen på din browser. Routere leveres med fabriksindstillet bruger-id og adgangskode for at beskytte en router s konfigurationspanel. D-Link og Netgear bruger ofte 192.168.0.1. Belkin-routere har regelmæssigt 192.168.2.1. Klik på fanen Funktioner, derefter Admin-knappen og ændre Administratoradgangskode.

2.

Deaktiver SSID Broadcast. For at gøre dette skal du logge ind på din router og klikke på fanen Startside, derefter knappen Trådløs og vælge knappen Deaktiver ved siden af ​​SSID SSID er navnet på dit netværk, som du ser, når du forsøger at oprette forbindelse til det. Med SSID deaktiveret vil din router være 'usynlig' for de gennemsnitlige brugere.

3.

Aktiver WPA-sikkerhed. Klik på knappen Hjem og derefter på knappen Trådløs. Vælg Sikker WPA i Sikkerheds-rullemenuen. Brug ikke WEP. WEP kan hackes inden for 5 minutter med de korrekte programmer. WEP bruger kun tal mens WPA kan bruge numre og bogstaver. Det gør det meget svært for programmer at hakke din adgangskode.

4.

Hvis du ødelægger din router s indstillinger, kan du bruge 'Nulstil til fabriksindstillinger' knappen findes typisk på en router s hjemmeside. Dette vil nulstille din router til fabriksindstillingerne, så du kan starte over.

Lær hvordan du øger router sikkerhed for at stoppe tyvere og hackere fra at stjæle dine vitale oplysninger. Stop med at bekymre dig og beskytte dit trådløse netværk.