Sådan opretholder du data sikkert

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fremskridt til bedre datasikkerhed

1.

Start passwordbeskyttelse. Den enkleste og oftest misbrugte form for datasikkerhed er adgangskodebeskyttelse. Adgangskoder bør kun gives til en person, der har et legitimt behov for at få adgang til dataene. Adgangskoden skal også ændres regelmæssigt for at lette muligheden for, at nogen har permanent adgang til data, når de ikke længere er påkrævet. Passwords bør kun betragtes som en første fase af sikkerheden. De er let kompromitteret af brugere, der deler dem med andre eller forlad adgangskodeoplysningerne på iøjnefaldende steder. Brug altid adgangskoder, men lad dem ikke stole på dem.

2.

Installer antivirusprogrammer. Virusangreb har længe været et problem for informationssystemer. er designet til at forstyrre eller ødelægge normale dataoperationer. Virusbeskyttelse er et must for korrekt datasikkerhed. Der oprettes nye vira hver dag, og derfor er det ekstremt vigtigt at holde antivirusprogrammet opdateret. Det vigtigste antivirusprogram Udbydere giver regelmæssige opdateringer til at bekæmpe nye vira, som de overføres.

3.

Udfør regelmæssige data backup. I det mindste skal data backup altid udføres. kræves hyppigere for transaktioner vedrørende finansielle transaktioner eller tidsfølsomme oplysninger. Det samlede informationsforløb ville være katastrofalt for de fleste virksomheder. Den bedste måde at udføre regelmæssige sikkerhedskopier på er at bruge et multiserver-system til netværk. På den måde kan den ekstra server oprettes at automatisk kopiere alle oplysninger fra t han vigtigste server med givne intervaller. Resultatet er at have et 'spejlet' system, der kan hentes i tilfælde af nødsituation.

4.

Konfigurer brugerkonti. Når mere end én person har adgang til den samme informationsdatabase, er det klogt at oprette individuelle brugerkonti, der kun tillader nødvendige privilegier. Sjældent vil alle have adgang til alle tilgængelige data på et system. Ved at oprette individuelle konti kan en systemadministrator overvåge og kontrollere, hvem der har adgang til bestemte typer data eller tillader kun adgang efter behov.

5.

Inspicer e-mail. Milliarder af e-mail-meddelelser sendes over hele verden hver dag. Mere end vi ønsker kan være i form af hånende spam, men flertallet er ufarligt med hensyn til datatrussel. Der er imidlertid nogle forholdsregler, der bør overholdes for at undgå den lille procentdel af destruktive meddelelser, der kan forekomme. E-mail vedhæftede filer må aldrig åbnes, medmindre de er fra betroede kilder. Filvedhæftede filer er kendt for at have virus eller 'trojanske heste', som er programmer designet til at indsamle information fra værtscomputeren og sende den til afsenderens computer. 'Phishing' er også en e-mail-teknik, der bruges af svindlere til at få adgang til private data ved at udgive en legitim virksomhed, hvor brugeren kan have en konto. Tommelfingerregel er altid at være mistænkelig og forsigtig med enhver e-mail fra personligt ukendte kilder.

Tips og advarsler

  • Skift adgangskoder ofte. Åbn kun vedhæftede filer fra tillid til kilder.
  • I en verden, hvor computere bruges til stort set alle finansielle og personlige transaktioner, er behovet for at beskytte data vigtigere end nogensinde. I internetalderen får millioner af mennesker adgang til elektroniske informationsdatabaser hvert sekund. Manglende korrekt beskyttelse af følsomme data kunne åbne døren for store trusler lige fra identitetstyveri for at få adgang til klassificerede oplysninger, der potentielt kunne skade national sikkerhed. Sikkerhed er ikke den eneste trussel mod dataadministratorer. Der er også den voksende bekymring for forsvar mod ondsindede virusangreb og katastrofale datakorruption, der let kunne sætte en virksomhed i et juridisk bindende. Mens de fleste trusler ikke er i starten af ​​anden verdenskrig, kan virksomheder og individuelle liv ødelægges af manglende beskyttelse vedrørende følsomme data. Korrekt datasikkerhedsteknikker kan minimere risikoen for at miste vigtig og privat information og bør være en top prioritet.