Sådan opretter du en Microsoft VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for en computer, der skal sluttes til VPN'en. Gå til menuen 'Start', og åbn Kontrolpanel. Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser'. Vinduet 'Netværksforbindelser' åbnes.

2.

Klik på 'Opret en ny forbindelse' under 'Netværksopgaver' i venstre rude i vinduet. Guiden Netværksforbindelse åbnes. Klik på 'Næste' for at starte guiden.

3.

Vælg 'Opret forbindelse til netværket på min arbejdsplads' og klik på 'Næste'. Vælg 'VPN-forbindelse', klik på 'Næste', vælg den type internetadgang, der bruges på computeren, og klik på 'Næste' igen.

4.

Indtast navnet på netværket skal du klikke på 'Næste', indtaste VPNs IP-adresse og klikke på 'Næste' igen. Vælg mellem 'Kun min brug' eller 'Enhver s brug', afhængigt af hvilke brugere af computeren der skal have adgang til VPN'en. .

Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Tilføj en genvej til denne forbindelse til mit skrivebord', hvis du vil oprette en skrivebordsgenvej til VPN. Klik på 'Udfør' for at fuldføre VPN-opsætningen.

Virksomheder eller organisationer med flere kontorer, såvel som medarbejdere, der arbejder hjemmefra eller andre steder, kan drage fordel af brugen af ​​en VPN eller 'Virtual Private Network.' En VPN giver en netværksadministrator mulighed for at udnytte andre netværk og internettet til at skabe en overkommelig, kraftfuld og alsidig metode til at få adgang til et privat netværk eksternt. Det betyder, at netværksbrugere ikke behøver at være på stedet for at logge på netværket.