Sådan opretter du et Ethernet LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer routeren, navet eller knappen. De fleste moderne netværkskomponenter er konfigureret til at fungere lige ud af boksen. Find et sted, der er centralt for dine computere, og tilslut netværksenheden til en stikkontakt. Hvis enheden vil give dine computere adgang til internettet, skal du tilslutte et Ethernet-kabel mellem netværksenhedens 'Uplink' eller 'Modem' -port og dit bredbåndsmodem.

2.

Find Ethernet-porten på dine computere. Find Ethernet-porten på din computer, de fleste moderne computere har indbyggede Ethernet-adaptere med porten placeret på bagsiden eller siden af ​​maskinen.

3.

Forbind et Ethernet-kabel mellem din computer og netværksenheden. Hver ende af et Ethernet-kabel har et plastmodulstik (kendt for technophiles som en RJ-45-stik). Stik stikket i den ene ende af kablet med din computers Ethernet-port og skub det fast, men forsigtigt, indtil det klikker på plads. Find en åben Ethernet-port på netværksenheden, og gentag denne proces for at afslutte forbindelsen mellem din computer og netværksenheden. Gentag denne proces for hver computer på dit netværk.

4.

Tænd for dine computere og lad dem starte helt op. Hvis de allerede var på, skal du anerkende eventuelle netværksmeddelelser, der måtte have optrådt på skærmen.

5.

Udfør netværksopsætningen på din computer. De fleste moderne computere bruger plug-and-play teknologi til automatisk at konfigurere en netværksforbindelse, når en Ethernet-forbindelse er til stede. På en computer, der kører Microsoft Windows, højreklik på ikonet 'My Network', vælg TCP / IP-adapteren, klik på 'Egenskaber', vælg 'IP-adresse', klik på 'Hent en IP-adresse automatisk' og klik 'OK .' Hvis du bruger en Apple Macintosh-computer, skal du klikke på Apple-logoet, vælge 'Systemindstillinger', klikke på 'Netværk', vælg 'Ethernet-adapteren' i listen til venstre, klik på 'Avanceret' og derefter 'TCP / IP' og vælg 'Brug DHCP' fra droplisten. Når du har udført disse trin på din respektive computer, skal maskinen sluttes til LAN via Ethernet; gentag denne proces for hver computer på netværket for at fuldføre LAN-opsætningen.

Tips og advarsler

  • Når din computer er på Ethernet LAN, kan du kortlægge andre computerharddiske som netværksdrev, del informationer eller ressourcer, og send meddelelser til andre brugere på netværket. Hvis din computer ikke har en indbygget Ethernet-port, findes der eksterne Ethernet-adaptere hos din lokale elektronikforhandler.
  • Hvis dit Ethernet LAN er forbundet til internettet, skal du sørge for at bruge en router som dit netværk indretningen; mest moderne routere bruger indbygget firewall software til at tilføje sikkerhed til dit netværk.
  • Et lokalnetværk (LAN) er en glimrende måde for en gruppe computere i et hjem eller kontor at dele ressourcer og en fælles internetforbindelse. Med den hurtige Ethernet-teknologi og moderne plug-and-play (pnp) -netværk kan oprettelse af et Ethernet LAN være en hurtig og enkel opgave.