Sådan opretter du et Microsoft-hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på din primære stationære computer som administrator. Dette er logon, som de fleste bruger, når de bliver bedt om at indtaste adgangskoden ved opstart.

2.

Klik på knappen 'Start', som er nederst i venstre hjørne af skærmen. Klik derefter på 'Kontrolpanel.' Klik derefter på 'Netværk og internetforbindelser.' Klik på knappen 'Næste' nederst på denne skærm.

3.

Vælg 'Netværksopsætningsguide' for at starte opsætningen. Når 'Velkomstside' vises, skal du klikke på Næste. Du vil se siden 'Før du fortsætter.' Det spørger om, at du sørger for, at al den nødvendige hardware er installeret, og alle computere og eksterne enheder, der udgør netværket, er slået til.

4.

Klik næste, og guiden vil Sørg for at alle tilslutninger er sikre. Det kan vise, at netværksadapteren er afbrudt. Adaptoren er hardware, der gør det muligt for den bærbare computer at finde hjemme-netværksserveren. Disse adaptere kan kontrolleres ved hjælp af funktionen 'Diagnose og reparation' på Windows XP. Hvis du er tilsluttet via trådløs eller via en USB-port, skal du vælge 'Ignore disconnected hardware' og klikke på næste. (Hvis du fortsat har problemer, se Ressourcer.)

5.

Vælg 'Denne computer forbinder direkte til internettet', forudsat at computeren er linket direkte til dit modem. Vælg 'Denne computer forbinder til internettet via en bolig gateway', hvis computeren er tilsluttet via en router. Forlad standardindstillingen, hvis du ikke ved det.

6.

Hvis siden 'Vælg din internetforbindelse' åbnes, skal du blot klikke på Næste. Du bliver nu bedt om at beskrive computer og navngiv det, hvad du skriver, er helt op til dig. Klik på næste.

7.

Skriv ordet 'Arbejdsgruppe', når siden 'Navn dit netværk' åbnes. Klik på næste.

8.

Vælg knappen, der siger 'Tænd for fil og printerdeling', hvis du har filer eller en printer, som du vil dele mellem computere. Ellers skal du vælge 'Sluk fil og printerdeling.' Klik på Næste. Når siden 'Klar til at anvende netværksindstillinger' åbnes, skal du klikke på næste igen.

9.

Når du er næsten færdig 'side åbnes, vælg' Just Finish the Wizard 'og klik på Næste. Når' Komplet guiden Netværksopsætningsguide 'vises, skal du klikke på næste igen. Vælg' Ja ', når du bliver bedt om at genstarte computeren. bør arbejde.

Tips og advarsler

  • Hvis du har filer, foretrækker du ikke t at dele med andre familiemedlemmer, så kan du tænke dig to gange om oprettelse af et hjemmenetværk.
  • Et Microsoft-hjemmenetværk giver mulighed for en mere effektiv brug af en multi-computer husstand. Individuelle computere kan dele den samme printer. Derudover kan computere få adgang til de samme filer, hvilket gør det umuligt at overføre dem via e-mail eller en memory stick. Netværket er særligt praktisk, hvis en af ​​computere er en bærbar computer, der kan forbindes trådløst til skrivebordet.