Sådan oprettes DHCP Superscopes

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn DHCP-styringskonsollen til Windows 2000 eller Windows 2003. Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'DHCP' i kontrolpanelet.

2.

Åbn guiden til supercope. Højreklik på den server, du vil konfigurere, på listen over DHCP-servere, og vælg 'New Superscope.'

3.

Indtast et nyt superscope-navn. DHCP-guiden anmoder om et navn og et anvendelsesområde. Indtast konfigurationsnavnet og en IP-adresse. For eksempel er en superscope for et eksisterende 192.168.0.1 IP-område 192.168.0.0. Klik på 'OK'.

4.

Indtast et børneområde. Højreklik på DHCP-serveren igen og vælg 'Ny rækkevidde'. Indtast et IP-område i IP-tekstboksen for at tildele nye computere på netværket. For eksempel ved anvendelse af en superscope på 192.168.0.0 er et gyldigt IP-adresseområde 192.168.1.0 til 192.168.1.254. Tryk på 'OK'.

5.

Definer lejeperioden. Guiden anmoder om et datoperiode. Dette kan være overalt fra 1 dag til flere måneder. Tryk på 'OK'.

Tips og advarsler

  • Definering af DHCP superscopes kræver administratorrettigheder.
  • I små virksomheder har netværksarkitekturen kun få computere, så IP-adresser er lavet med en pool med få tal. Efterhånden som virksomheden vokser, løber IP-adresser ud, hvilket skaber et problem for administratorer, der skal udvide virksomhedens netværk uden at forårsage nedetid for brugerne. I stedet for at genskabe DHCP IP-området og forårsage rekonfigurationsproblemer giver DHCP-superscopes administratoren mulighed for at give større muligheder for nye computere, mens de oprindelige IP-adresser holdes. Windows 2000 og 2003 servere har DHCP superscopes tilgængelige via kontrolpanelet.