Sådan oprettes et ad hoc-netværk i Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg 'Connect to' i menuen på din computer i højre side af listen. Vælg listen 'Set' i listen over tilgængelige netværk. oprette en forbindelse eller netværk '.

2.

Vælg' Opret et trådløst ad hoc-netværk (computer til computer) netværk ' Marker denne indstilling, og klik på 'Næste'. Næste skærm beskriver et ad hoc-netværk og informerer dig om, at enhederne skal være inden for 30 meter fra hinanden. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

3.

Vælg et netværksnavn og adgangskode til dit ad hoc-netværk. Du kan afstå fra at beskytte dit netværk med et kodeord. Windows Vista giver dig også mulighed for at vælge mellem WPA2- og WEP-krypteringsmetoder. Hvis du er i tvivl om hvilken kryptering metode til at vælge, klik på det blå 'Hjælp mig vælge' -link ved siden af ​​krypteringsmenuen. Et vindue åbnes med detaljerede oplysninger om forskellen mellem krypteringsmetoder. Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Gem dette netværk 'i nederste venstre hjørne af vinduet, hvis du vil genbruge dette netværk i fremtiden. Klik på 'Næste'.

4.

Vent til Windows for at afslutte opsætningen af ​​netværket. Du kan dele værtscomputerenes internetforbindelse ved at vælge funktionen 'Tænd for internetforbindelse', når netværket er etableret. Brug netværksnavnet og adgangskoden til at oprette forbindelse til ad hoc-netværket via andre computere.

5.

Hvis du vil ændre, hvilke elementer der deles via ad hoc-netværket, skal du åbne 'Connect to' i menuen 'Start'. Vælg indstillingen 'Åbn netværk og delingscenter' nederst på vinduet En liste over mulige dele, der skal deles, vises under afsnittet 'Deling og opdagelse'. Du kan dele elementer ved at vælge 'Til' eller vælge 'Fra' for at begrænse adgangen til din computer.

Tips og advarsler

  • Gem dit netværk til senere brug, hvis du muligvis kræver et ad hoc-netværk på et senere tidspunkt. Vælg et stærkt kodeord for at beskytte dit netværk mod uautoriseret adgang.
  • Ad hoc-netværk er midlertidige computernetværk, der ikke kræver en server eller router til forbindelse. Disse grundlæggende fil- og internetdelingsnetværk kan oprettes ved hjælp af netværksopsætningsfunktionen i Windows Vista. Flere computere kan forbindes til ad hoc-netværket, så længe de er inden for 30 fod af hinanden. Vista tillader også brugeren at gemme ad hoc-netværket til fremtidig brug.