Sådan uploades til en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvis du bruger et softwareprogram, skal du oprette forbindelse til serveren ved hjælp af dens IP-adresse. Dette skal gives til din IT-afdeling eller af ejeren af ​​FTP-serveren.

2.

Hvis du bruger en webbrowser, skal du oprette forbindelse til serveren ved hjælp af enten dens IP adresse eller dens DNS-placering. FTP-websteder og servere er angivet af 'ftp: //' foran adressen, snarere end 'http: //'.

3.

Log ind om nødvendigt. Nogle FTP-servere tillader anonyme login, der ikke kræver brugernavn eller kodeord.

4.

De fleste FTP-klientprogrammer bruger en træk-og-slip-grænseflade til brugervenlighed. Træk blot filen, der skal uploades fra harddisken til biblioteket på serveren. Filen overføres.

Hvis du bruger en webbrowser-grænseflade, skal du bruge knapperne i HTML-formularen til at gennemse filen, du ønsker at uploade, og klikke på 'Upload .' Filen overføres.

Tips og advarsler

  • Husk at de fleste internetudbyderpakker er meget langsommere at uploade filer end at downloade dem. Vær ikke overrasket over lange uploadtider. For hurtigere overførsler, skal du, når du uploader, komprimere filerne, når det er muligt, ved hjælp af et komprimeringsprogram som WinZip.
  • FTP, eller File Transfer Protocol, er en metode til lagring og hentning af filer eksternt via en netværksforbindelse. I en hvilken som helst FTP-forbindelse er der to deltagere: FTP-serveren, som indeholder de eksterne filer og FTP-klienten, som uploader eller downloader filerne fra serveren. Filer kan uploades til en FTP-server via en af ​​to metoder: ved hjælp af et FTP-softwareprogram som FileZilla eller ved hjælp af en webbrowser.