Dele af elektronisk post

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Modtagerens adresse

Det første, du skal indtaste, når du komponerer en e-mail, er modtagerens adresse. Dette indtastes, før du sammensætter emnet i e-mailen. Dette felt findes normalt i et af rummene over meddelelsen. Et eksempel på en e-mail-adresse er: johndoe@email.com. Når du sender en besked til flere modtagere, skal du sørge for at adskille alle adresser med et komma.

Cc og Bcc

En anden mulighed, når du sender en besked til flere modtagere, er at bruge Cc- eller carbon copy og Bcc, blind carbon copy felter. Når du bruger Cc-funktionen, kan alle modtagere se e-mailadresserne til alle, meddelelsen blev sendt til. Hvis du vil have din kommunikation til at være mere privat, skal du vælge Bcc og identiteten af ​​de andre modtagere vises ikke.

Dato og klokkeslætstempel

Datoen og klokkeslættet, som en email blev sendt til, indgår normalt automatisk et eller andet sted i meddelelsen.

Emnelinje

Emnelinjen er det første afsnit af din email, som modtageren vil se. Når du indtaster emnelinjen, skal du sørge for at medtage vigtige oplysninger, f.eks. Hvad e-mailen handler om. Hvis du er for vag eller slet ikke omfatter en emnelinje, kan din besked forveksles med spam og slettes uden at blive læst.

Body

Kroppen er hvor du faktisk skriver den besked, du vil have sendt. Din besked kan være alt fra et professionelt notat til en note til en ven eller et familiemedlem. Prøv at undgå at skrive for meget i en e-mail og holde den begrænset til en skærmlængde. Hvis du har en masse oplysninger, der skal sendes, skal du have det som en vedhæftet fil.

Vedhæftede filer

Vedhæftede filer svarer til indhegninger i traditionel mail. Hvis du har filer, som du vil dele med din modtager, kan du medtage dem som vedhæftede filer til e-mailen. Pas på, når du åbner vedhæftede filer, der sendes til dig, da de kan indeholde virus og aldrig åbne en vedhæftet fil fra en person, du ikke ved .

Signatur

Nogle e-mail-systemer giver dig mulighed for at indtaste en signatur, der automatisk vises nederst på hver besked, du sender. Denne funktion er valgfri og kan slås fra og til efter behov. Elektronisk post eller e-mail er blevet en af ​​de mest populære former for kommunikation. E-mail sparer ikke kun tid og penge, det kan også være et godt værktøj til personlig såvel som erhvervskommunikation. En grundlæggende email besked består af syv dele.