Hvad er et Firewire-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Firewire blev oprindeligt udtænkt i 1980'erne og blev officielt ramt af markedet i 1995. Mens teknologien primært blev oprettet af Apple, spillede andre som Sony, Texas Instruments og IBM, centrale roller i Firewires oprettelse også.

Navne

Firewire-kabler omtales også som IEEE 1394-kabler og som i-Link-kabler. Alle disse navne henviser til det nøjagtige samme kabel under forskellige branding. IEEE 1394 er det egentlige navn på kablet, mens Firewire er et udtryk, der bruges af Apple, og i\_link er et begreb, der bruges af Sony.

Typer

Der er to forskellige typer FireWire-kabler: Firewire 400 og Firewire 800. Generelt Firewire 800-kabler har erstattet 400 på markedet. 400-kablet kan overføre data ved 400 Mbps, mens 800-kablet kan overføre data med en meget hurtigere 800 Mbps.

Funktion

Firewire-kabler bruges til at overføre store mængder data ved høje hastigheder. Kablerne bruges traditionelt med digitale videokameraer til at overføre video til c omputere, og bruges også til at overføre data til og fra eksterne harddiske.

Overvejelser

Firewire bliver langsomt udfaset af gadgetmarkedet og udskiftet med hurtigere USB 2.0-kabler. Apple indeholder ikke Firewire-porte som standard på sine bærbare computere længere, og mange digitale videokameraer og harddiske er også begyndt at tilbyde kun USB 2.0 som en dataoverførsel. Firewire er Apple's mærke til et IEEE 1394 højhastigheds-kabel. Kablet blev oprindeligt oprettet for at gøre overførsel af video fra digitale videokameraer og eksterne harddiske hurtigere og lettere for brugerne. Firewire erstattede traditionel USB, da den først blev oprettet som en foretrukken metode til dataoverførsel, hvilket giver betydeligt højere dataoverførselshastigheder end USB. Kort efter oprettelsen blev Firewire en standard i mange computere og alle digitale videokameraer.