Om Fiber Optic Cables

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Fiberoptiske kabler er skabt af optiske fibre eller tråde af gennemsigtig fiber, der kan bære lys. Disse kabler bruges til at transmittere data og lægges i jorden som traditionelle ledninger. Et enkelt fiberoptisk kabel indeholder flere optiske fibre, hvorigennem separate 'bølger' af lys kan rejse.

Materialer

Optiske fibre er fremstillet af enten plast eller glas, klare materialer, som kan konstrueres med en stor mængde præcision, så lysbølger kan kanaliseres nøjagtigt gennem kablet. Nogle optiske kabler kan også omfatte metalledere, som optiske fibre interagerer med, transmitterer elektriciteten til at udføre opgaver, som optik ikke kan opnå. Optiske fibre er også dækket af en række beskyttende lag, der tjener mange formål, buffrer og styrker signalet, tilføjer stabilitet til den optiske struktur og beskytter kablet mod skadelige elementer.

Process

Optikkabler transmitterer data ved Modulerende lysbølger, på samme måde sender radiobølger data gennem luften. Når lyset sendes via fiberoptiske kabler, er det konstant fokuseret og bevæget langs de optiske tråde, der er specielt designet til at 'fælde' lyset. Når lyset når et hub eller en destination, læser en modtager de moduleringer, som den producerer og oversætter dem til data. På grund af opbygningen af ​​fiberoptiske kabler undslipper meget lille lys overalt på fiberen undtagen i slutningen, hvor det er meningen at afslutte.

Fordele

Fordi de bruger lys, er fiberoptiske kabler ikke underlagt til de elektriske problemer med ledningskabler, hvilket gør dem generelt hurtigere og mere pålidelige end ældre metoder. De har også en større båndbredde, så de kan bære flere data. Når det bliver sat, optager fiberoptiske kabler mindre plads end ledninger og er meget lettere, hvilket giver folk større fleksibilitet, når de vælger hvor og hvordan man lægger dem. Endelig overfører fiberoptiske kabler data digitalt i stedet for i analog form, hovedsageligt hopper over et trin og gør det nemmere for computeren at modtage dataene.

Overvejelser

Fiberoptiske kabler er mere skrøbelige end traditionelle kabler og har brug for håndteres med omhu, så de ikke bryder sammen eller går i stykker. De er også meget dyrere at oprette og sætte end andre metoder, selv om priserne ændrer sig, da der skabes mere billige optiske fibre. Fiberoptiske kabler transmitterer data ved at modulere lysbølger. Disse lysbølger rejser langs optiske tråde fremstillet af enten glas eller plast, omgivet af lag af beskyttende materiale. Fordi kablet bruger lys til at kommunikere data digitalt, er det hurtigere, mere pålideligt og kan bære flere data end ledningsalternativet. Fiberoptisk kabel er imidlertid også meget dyrt og mere skrøbeligt end traditionelle metoder til overførsel af data.