Om Windows Hosting

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er Windows Hosting?

Windows hosting er en type hosting-miljø, der kører på serveren, hvor filerne til dit websted faktisk gemmes. Windows hosting-programmet kører på serveren og udfører alle de nødvendige operationer til at køre hjemmesiden. Det håndterer forespørgsler fra besøgende og udfører yderligere programmer, som dit websted kræver.

Fordele

Windows hosting giver flere fordele. Det er en meget stabil hosting løsning, og det tilbyder også næsten alle alsidigheder i Linux. Du kan oprette underdomæner, hoste flere websteder fra en konto, udvikle ny serverfunktion på din hjemmeside og køre databasevenlige websites.

ASP og ASP.net

En af de største fordele ved Windows hosting er evnen til at arbejde med ASP og ASP.net. Begge er programmer, der tillader besøgende at interagere med og bruge databaser med information. Disse funktionaliteter gør det nemt at styre flere websider. De er også meget hurtige og lettere at udvikle.

Udvikling

Mange iværksættere, der ønsker at udvikle deres egne websteder, vælger at bruge Windows hosting, fordi det er nemmere at arbejde med end Unix eller Linux. Med Windows kan du køre en lille virksomhed online og styre mange aspekter af denne forretning gennem serveren. Du behøver ikke lære Perl eller CGI at udvikle nye funktioner på dit websted, hvilket er et must med en Unix-server.

Adgang og SQL

En anden fordel ved Windows hosting er muligheden for at køre websteder med en Adgang eller SQL-database. Selvom Unix og Linux arbejder med disse programmer, gør Windows hosting-miljøer lettere for dem med mindre teknisk viden til at manipulere disse programmer. Du kan integrere en Access-database på dit websted ved hjælp af Windows-udviklerens værktøjer. Dette giver besøgende adgang til oplysninger, du har i en database på dit websted. Det kan omfatte produkter, tjenester eller informationer om alt, hvad du vil have besøgende til at se og bruge.

Ulemper

Der er nogle ulemper ved Windows hosting. Nogle programmer og indholdsstyringssystemer kører ikke på Windows og kræver et Linux- eller Unix-miljø. Denne liste er meget lille, men ethvert indholdsstyringssystem, der kører på Perl eller CGI, passer bedre til Linux. Også Windows hosting kan vise sig at være mindre stabil, med mere nedetid, mere genstart nødvendig og langsommere ydeevne. Det koster også mere i mange tilfælde, fordi det ikke er en gratis licenseret software. Men for nogle opvejer udviklingsfordelene disse problemer. Der er flere typer hosting til rådighed, hvis du overvejer at køre en hjemmeside. Hver type har fordele, men for begynderen kan de ikke være meget tydelige. Forskellene drejer sig generelt om den type software, du kan køre på forskellige hosting-miljøer. De mest populære er Linux og Windows.