Sådan FTP-filer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem navnet på den server, du ønsker, log ind på. Mange gange vil dette blive givet til dig af den person, der modtager eller sender filen. For offentlige adgangsfTP-websteder kan du enten søge efter dem via en internet-søgemaskine eller 'gætte' ved at erstatte 'www' i en webadresse med 'ftp.' For eksempel kan du prøve 'ftp.aol.com' i modsætning til 'www.aol.com.'

2.

Gå til kommandoprompten for dit operativsystem. For Windows betyder det at åbne et MS-DOS-vindue. Skriv 'ftp u0026 lt; server u0026 gt ;,' hvor u0026 lt; server u0026 gt; er navnet på den ftp-server, du logger ind på, og tryk på 'Enter'. Indtast dit brugernavn og adgangskode, når det ønskes. For offentlige adgangsservere vil brugernavnet næsten altid være 'anonymt' og adgangskoden din fulde emailadresse.

3.

Brug kommandoen 'dir' til at liste en mappe 's indhold og 'cd' for at skifte til en anden mappe, indtil du finder filen du vil modtage eller den mappe du ønsker at overføre en fil til.

4.

Brug enten ' få u0026 lt; filnavn u0026 gt; 'eller' sæt u0026 lt; filnavn u0026 gt; 'for at modtage eller sende filen.

5.

Skriv' bye ', når filerne er overført til afslutning forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Skift biblioteket på din egen computer til den, der indeholder den fil, du vil uploade, inden du opretter forbindelse. er nogle gange svært at ændre mappen, når du har lavet en ftp-forbindelse. Når forbindelsen er lavet, skal du skrive 'hjælp' til enhver tid for at få en liste over kommandoer, der anbefales af den pågældende FTP-server. Brug kommandoen 'hash' for at slå hash mærker på, så du kan se fremskridtene i overførslen.
  • Der er alw ays har været bekymret for sikkerhed med ftp overførsler. Send ikke meget følsomme data af ftp.
  • Internettet er oversvømmet med akronymer. En af de mest almindelige i dag er Hypertext Transfer Protocol (HTTP), som er standardprotokollen, der bruges til at overføre websider på tværs af internettet. Før HTTP var der dog filoverførselsprotokol (FTP). Denne protokol giver en bruger mulighed for at logge ind på en fjerncomputer og sende og modtage filer. Mange ftp-servere har filer tilgængelige for offentligheden ved hjælp af en 'anonym' loginprocedure. Brugernavnet og adgangskoden gives normalt, når ftp-forbindelsen er lavet.