Sådan får du en Wi-Fi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en trådløs router for at oprette en personlig Wi-Fi-forbindelse. Der er mange sorter af trådløse routere. Hvis du opretter en trådløs forbindelse til hjemmet, behøver du ikke en med et stort udvalg. Men hvis du opretter en Wi-Fi-forbindelse til en skole, et kontor eller en bygning, har du flere ting at tage i betragtning. Tal med en af ​​repræsentanterne, så de kan gå igennem hver model, indtil du finder den der opfylder dine krav.

2.

Køb et trådløst kort eller en adapter. De fleste bærbare computere kommer med et internt trådløst kort. Men hvis du har en stationær computer, skal du bruge en trådløs adapter, som ligner en antenne, du tilslutter til din computers Ethernet-stik. Den trådløse router giver ikke computeren adgang til internettet, du skal bruge det trådløse kort eller adapter.

3.

Indsæt installationsdisken, der følger med hver trådløse router. Opsætningen er let, og disken vil gå igennem det, så der er ingen forvirring. at huske på, om du vil have dit trådløse netværk beskyttet med adgangskode. Hvis du ikke anvender et kodeord til dit netværk, vil alle i rækkevidde af dit signal kunne få adgang til det. Hvis du vil kodeordbeskytte dit netværk, skal du følge instruktionerne og aktiver 'WEP-beskyttelse', når du bliver bedt om det.

4.

Genstart computeren efter installationen, så computeren kan indlæse og genkende dit netværk. computeren genstartes, vil du kunne få adgang til internettet via din trådløse forbindelse.

5.

Gain acc ess til dit trådløse netværk eller et Wi-Fi hot spot ved at vise alle forbindelserne inden for rækkevidde. Klik på knappen 'Start' nederst til venstre på computerskærmen. Klik på 'Connect To' i den anden kolonne i menuen, der vises. Vælg 'Vis alle forbindelser' for at få adgang til en liste over de trådløse netværk inden for rækkevidde. Hvis du opretter en trådløs forbindelse, vises navnet på dit netværk øverst på listen med den bedste signalstyrke. Dobbeltklik på dit netværksnavn og indtast din WEP-kode for at oprette forbindelse til internettet. Hvis du leder efter en Wi-Fi -Fi hot spot, rul gennem listen og vælg netværket med den bedste signalstyrke, der ikke er WEP-beskyttet.

En Wi-Fi-forbindelse er, når internettet er tilgængeligt via en computers trådløse kort i stedet for via en telefon eller ethernet-kabel. Brugere kan oprette forbindelse til et Wi-Fi-signal fra en, de har oprettet på deres hjem eller på kontoret, eller de kan finde, hvad der er kendt som et 'Wi-Fi hot spot', hvor de, hvis de er inden for signalets rækkevidde, kan få adgang til internettet.