Sådan identificeres et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Et normalt Ethernet-kabel består af otte individuelle ledninger, der er bundet i hovedkablet. Et crossover-kabel består også af otte individuelle ledninger; dog to af kablerne er transponeret fra den ene ende til den anden.

2.

Kontroller kabeldækslet. De fleste crossover-kabler har ordet 'crossover' stampet et eller andet sted på belægningen.

3.

Hvis kabeldækket ikke siger 'crossover', skal du holde de to kabelender ved siden af hverandre.

4.

Trådene er farvekodede og følger en sekvens. Hvis rækkefølgen af ​​farver i den ene ende af kablet er den samme som sekvensen i den anden ende, er det et normalt Ethernet-kabel.

5.

Hvis første og tredje ledninger og den anden og den sjette ledning er transponeret, det er et crossover-kabel. For eksempel: hvis den ene ende har ledningerne rød, orange, gul, grøn, blå, indigo, violet og sort, og den anden ende har gul, indigo, rød, grøn, blå, orange, violet og sort (i den rækkefølge) , det er et crossover-kabel.

Tips og advarsler

  • Med fremskridt i router-software kan det meste crossover-kabel bruges i stedet for det normale Ethernet-kabel . Det virker dog ikke den anden vej; Normalt Ethernet-kabel fungerer ikke, hvor crossover-kabel er nødvendigt.
  • CAT5 eller Ethernet-kabel bruges til at netværk computere sammen, som i et lokalt netværk eller til at forbinde en maskine til internettet. Crossover-kablet ser næsten ud som et Ethernet-kabel, men det er dyrere og vender overførings- og modtagelsessignalerne. Det bruges normalt i midlertidige netværkssituationer. Selv om de to kabler ser næsten identiske ud, er det nemt at identificere et crossover-kabel, når du ved hvad du skal kigge efter.