Sådan konfigureres et sikkert trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag stikket ud af væggen.

2.

Slut netværkskablet til en af ​​de tilgængelige porte bag på routeren. Afhængig af din specifikke situation (se oplysningerne i din trådløse router manual) skal du sørge for at kablet er placeret i enten WLAN, WAN eller Internet port på modemet.

3.

< p> Tilslut kabelmodemet, og sørg for, at det er tændt. Indsæt netværkskablet til routeren i den trådløse router, og pas på ikke at tilslutte kablet til en port, der er mærket WAN, WLAN eller Internet.

4.

Start din foretrukne internetbrowser . Indtast den specielle adresse, der leveres af routeren manualen og tryk 'Enter'. (Denne adresse er altid eksklusiv til den specifikke producent, der lavede routeren.)

5.

Vent til siden skal indlæses, og indtast derefter informationen på anmodning. Dette indebærer først at vælge en SSID, som er et navn på din egen oprettelse for det trådløse netværk, du opretter.

6.

Opret en adgangskode til dit netværk. Dette trin kommer efter opsætningen af ​​SSID'en og giver dig mulighed for at holde andre fra at bruge dit trådløse netværk. Adgangskoden er af din chooisng, men skal være en, der er let for dig at huske, men stadig vanskeligt for en anden at gætte. Normalt er en kombination af bogstaver og tal din bedste indsats i denne henseende.

7.

Vælg en type datakryptering. De to mest populære muligheder er WEP og WPA. Hvis det overhovedet er muligt, brug WPA. Datakryptering, der er involveret i WPA, er stærkere end WEP, og det er en standard, der blev oprettet for at løse nogle af svaghederne i WEP. Hvis du bruger ældre udstyr, kan det dog kun understøtte WEP-kryptering.

8.

Vælg 'Anvend'. Dette vil gemme dine trådløse netværksindstillinger. Afbryd netværkskablet bag på din bærbare computer. (Denne midlertidige, forbundne internetforbindelse er ikke længere påkrævet.)

9.

Klik på netværksikonet nederst til højre på computerens værktøjslinje. En liste over tilgængelige trådløse netværk vises, og du kan vælge navnet (SSID) for dit nyoprettede sikre trådløse netværk. Indtast dit kodeord, når du bliver bedt om det, og start internet surfing.

Konfiguration af et sikkert trådløst netværk er ikke en alt for kompliceret procedure. Selvom du har lidt teknisk computer færdigheder eller lidt erfaring med trådløse routere og forbindelser, kan du konfigurere en router og få din computer tilsluttet til din egen trådløse internetkilde på kort tid, så længe du har en router og et netværkskabel på hånd. Dette netværk kan være passwordbeskyttet mod outsidere, der ellers ville stjæle din båndbredde.